Terci de ovăz cu dovleac și nucă

Ingrediente:

  • 300 de grame de dovleac
  • 1 linguriță cu sirop de arțar sau de orez brun
  • 1/2 linguriță cu scorțișoară
  • 1/2 linguriță cu ghimbir răzuit
  • 1/2 cană cu fulgi de ovăz
  • Puțin lapte vegetal sau apă
  • Nucă sau semințe de dovleac – opțional

Rețeta

Mod de preparare:

  • Curăță, spală dovleacul și taie-l în cubulețe, după care îl așezi într-o tavă și-l bagi la cuptor să se coacă.
  • Dovleacul copt se pasează în blender împreună cu celelalte ingrediente (fără fulgii de ovăz).
  • Se pune piureul de dovleac într-o cratiță, se adaugă fulgii de ovăz și se amestecă pe foc timp de 30 de secunde. Apoi mai poți adăuga puțin lapte vegetal, dacă vrei ca terciul să aibă o textură mai lichidă.
  • Stinge focul, acoperă cratița și lasă terciul sub capac un minut.
  • Ornează cu nuca prăjită sau semințe de dovleac.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *