Ingrediente:
- 300 de grame de dovleac
- 1 linguriță cu sirop de arțar sau de orez brun
- 1/2 linguriță cu scorțișoară
- 1/2 linguriță cu ghimbir răzuit
- 1/2 cană cu fulgi de ovăz
- Puțin lapte vegetal sau apă
- Nucă sau semințe de dovleac – opțional
Rețeta
Mod de preparare:
- Curăță, spală dovleacul și taie-l în cubulețe, după care îl așezi într-o tavă și-l bagi la cuptor să se coacă.
- Dovleacul copt se pasează în blender împreună cu celelalte ingrediente (fără fulgii de ovăz).
- Se pune piureul de dovleac într-o cratiță, se adaugă fulgii de ovăz și se amestecă pe foc timp de 30 de secunde. Apoi mai poți adăuga puțin lapte vegetal, dacă vrei ca terciul să aibă o textură mai lichidă.
- Stinge focul, acoperă cratița și lasă terciul sub capac un minut.
- Ornează cu nuca prăjită sau semințe de dovleac.
Poftă bună!