Cum îți calculezi greutatea ideală? - Natur House

Cum îți calculezi greutatea ideală?

Probabil că te-ai uitat în oglindă de mai multe ori și te-ai întrebat dacă te afli în graficul tău de greutate ideală. Întotdeauna apar îndoieli cu privire la indicele de masă corporală (IMC) corect, așadar cum îți calculezi greutatea ideală?

 

În primul rând, ar trebui să știm exact ce înseamnă greutatea perfectă:

Este definită ca greutatea la care o persoană are o sănătate optimă, permițându-i o bună calitate a vieții. Greutatea ideală este diferită pentru fiecare persoană și depinde de diverși parametri precum vârsta, înălțimea, sexul și stilul de viață.

 

Cum îți calculezi greutatea ideală?

 

Pentru a calcula greutatea ideală, mai întâi trebuie să calculezi indicele de masă corporală. Pentru a face acest lucru, împarte greutatea corporală (în kg) la înălțimea ta (în metri pătrați).

 

Rezultatul este IMC-ul tău și această cifră ne spune dacă ne aflăm în intervalul nostru de greutate ideală sau nu. Rezultatele pot fi interpretate astfel:

 

Dacă cifra este sub 20, este considerat drept subponderal

De la 20 la 24 este normal sau sănătos

Între 25 și 29 este considerat supraponderal

30 și peste este considerată obez

 

Sfaturi pentru menținerea greutății ideale:

 

Sunt oameni a căror constituție le permite să-și mențină greutatea ideală fără a fi nevoiți să facă mult efort. Dar dacă acest lucru nu se aplică în cazul tău, atunci adoptă un stil de viață sănătos.

 

Include sportul în rutina ta. Fă exerciții fizice zilnic pentru a reduce riscul de boli precum diabetul, osteoporoza… Pe lângă activarea metabolismului, este și bine pentru minte. S-a dovedit că persoanele care fac sport au un nivel mai scăzut de stres.

 

Cheia pentru menținerea greutății tale ideale este să mergi minim 30 de minute în fiecare zi și să faci între 40 și 60 de minute de exerciții intense de două ori pe săptămână.

 

Pe de altă parte, dieta pe care o urmezi va fi fundamentală pentru menținerea greutății tale. Mănâncă de cinci ori pe zi și urmează o dietă echilibrată cu toate tipurile de alimente. Dacă încă te simți slăbit și lipsit de energie, încearcă să adaugi suplimente alimentare naturale în dieta ta.

 

Am creat un calculator pentru calcularea greutății tale ideale, pe care îl poți găsi pe pagina noastră de pornire. În cazul în care rezultatul tău nu este unul optim, specialiștii Natur House te vor îndruma către o greutate ideală pentru tine.