Detoxifierea organismului: ce să faci și ce sa nu faci - Natur House

Detoxifierea organismului: ce să faci și ce sa nu faci

Descoperă în cele ce urmează cum să detoxifici corpul după sărbători. Ai grijă de bunăstarea ta fizică și psihică.

 

Hidratare adecvată

Este esențial să rămâi hidratat corect, consumând intre 1,5 L și 2 L de apă pe zi, de preferat între mese.

 

Odihna

Este important să adopți o rutină bună de somn care ajută la creșterea bunăstării fizice și psihice. Se recomandă să dormi cel puțin 7 ore.

 

Consumul de alimente proaspete

Include legume și fructe în dieta ta, alimente bogate în fibre, vitamine, minerale și antioxidanți care vă vor ajuta să ridici nivelul de energie și să te simți mai bine.

 

Și iarăși…hidratarea

Introduce infuzii în regimul tău alimentar, acestea îți vor oferi multiple beneficii în funcție de ce plante/fructe ai ales. De exemplu, menta are un ușor efect analgezic, mușețelul un efect digestiv sau coada-calului va îmbunătăți drenajul.

 

Evitarea consumului de produse procesate sau rafinate

Evitați zaharurile, produsele congelate sau  prăjite, rafinate…

Dacă ne uităm la lista ingredientelor de pe eticheta unui produs alimentar procesat, ambalat, există şanse să nu avem idee ce ingrediente sunt. Se întâmplă asta, deoarece multe dintre ingrediente nu sunt de fapt alimente, ci substanţe chimice artificiale adăugate în anumite scopuri.

 

Evitarea consumului de băuturi “industriale”

Evită consumul de băuturi industriale, fermentate, carbogazoase și indulcite, precum băuturile răcoritoare, ape aromate sau sucuri industriale, chiar dacă sunt considerate „ușoare”.

După cum am menționat mai devreme, recomandăm să te limitezi la apa și infuzii cu plante/fructe, atunci când vine vorba de hidratarea.

 

Evitarea consumului de alcool

Alcoolul contribuie la îmbătrânirea celulară și are un impact negativ asupra ficatului, deci ne va afecta bunăstarea fizică. În plus, este legată de procesele de retenție de lichide și de senzațiile de umflare și disconfort.

 

Exercițiile fizice

Începe să faci un anumit tip de activitate sau exerciții fizice, de preferat zilnice și aerobe, cum ar fi mersul pe jos, alergarea sau înotul. Recomandăm minim 30 de minute.

Această practică va îmbunătăți circulația și mobilitatea articulațiilor, întărirea oaselor și mușchilor, precum și accelerarea proceselor metabolice și energetice.

 

Detoxifierea organismului este binevenită în orice perioadă din an, dar este recomandat să te îngrijești de acest aspect mai ales după sărbători sau zilele în care simți că ai exagerat cu mâncarea. 

Dacă te-am convins că ți-ar prinde bine un proces detox, te așteptăm la unul din centrele Natur House, unde specialiștii noștri te vor îndruma și vor fi alături de tine cu cele mai utile sfaturi.