Ingrediente
- 220 gr. de aluat de pizza
- 40 gr. pesto de busuioc
- 60 gr de măsline verzi, tăiate felii
- 120 gr de baby spanac, tocat
- 1 borcan de anghinare marinată, scursă și tăiată în bucăți potrivite
- fulgi de piper roșu
- 2 linguri de ulei de măsline extravirgin
- 2 lingurițe de coajă de lămâie și 1 linguriță de zeamă de lămâie
- sare și piper negru
- 60 gr de frunze de busuioc proaspăt, tocate
- 2 linguri de mărar, tocat
- 2 linguri de semințe de pin coapte
- 230 gr de brânză burrata sau mozzarella (aproximativ 2-3 bile).
Rețeta
- Se preincalzește cuptorul la 220 de grade Celsius. Se ia o tavă mare și se unge cu ulei de măsline.
- Pe suprafața de lucru se împrăștie puțină făină și apoi se întinde foaia de aluat până când se obține un cerc subțire, cu diametrul de aproximativ 20-24 cm, apoi se transferă pe tava de copt.
- Se unge cu pesto și se pun măslinele, spanacul și anghinarea.
- Se bagă tava la cuptor pentru 10-15 minute sau până când blatul începe să se rumenească pe margini. Între timp, într- un castron de dimensiuni medii, se amestecă împreună uleiul de măsline, coaja și zeama de lămâie și un praf de sare, piper negru și piper roșu.
- Se adaugă rucola, busuiocul, mărarul și semințele de pin și se amestecă bine până când se combină.
- Se scoate pizza de la cuptor, se pune brânza și se lasă să stea timp de 5 minute ca să se încalzească, apoi se garnisește cu salată de rucola.