Pizza cu pesto de busuioc, anghinare, rucola și burrata

Pizza cu pesto de busuioc, anghinare, rucola și burrata

Ingrediente:

    • 220 gr. de aluat de pizza
    • 40 gr. pesto de busuioc
    • 60 gr de măsline verzi, tăiate felii
    • 120 gr de baby spanac, tocat
    • 1 borcan de anghinare marinată, scursă și tăiată în bucăți potrivite
    • fulgi de piper roșu
    • 2 linguri de ulei de măsline extravirgin
    • 2 lingurițe de coajă de lămâie și 1 linguriță de zeamă de lămâie
    • sare și piper negru

     

    • 60 gr de frunze de busuioc proaspăt, tocate
    • 2 linguri de mărar, tocat
    • 2 linguri de semințe de pin coapte
    • 230 gr de brânză burrata sau mozzarella (aproximativ 2-3 bile).

Rețeta

  1. Se preincalzește cuptorul la 220 de grade Celsius. Se ia o tavă mare și se unge cu ulei de măsline. 
  2. Pe suprafața de lucru se împrăștie puțină făină și apoi se întinde foaia de aluat până când se obține un cerc subțire, cu diametrul de aproximativ 20-24 cm, apoi se transferă pe tava de copt. 
  3. Se unge cu pesto și se pun măslinele, spanacul și anghinarea. 
  4. Se bagă tava la cuptor pentru 10-15 minute sau până când blatul începe să se rumenească pe margini. Între timp, într- un castron de dimensiuni medii, se amestecă împreună uleiul de măsline, coaja și zeama de lămâie și un praf de sare, piper negru și piper roșu.
  5. Se adaugă rucola, busuiocul, mărarul și semințele de pin și se amestecă bine până când se combină. 
  6. Se scoate pizza de la cuptor, se pune brânza și se lasă să stea timp de 5 minute ca să se încalzească, apoi se garnisește cu salată de rucola.