Salată de somon cu baby spanac și dovleac

Ingrediente:

  • 450 grame dovleac
  • 4 linguri de ulei de măsline extravirgin
  • piper proaspăt măcinat
  • sare
  • 4 file de somon
  • 2 căței de usturoi
  • 1 linguriță de tarhon măcinat
  • 1 linguriță de muștar Dijon
  • 250 grame baby spanac
  • oțet vinaigrette
  • zeamă de lămâie

Rețeta

  1. Încălzește cuptorul la 220 de grade Celsius și pregătește o tavă în care așezi hârtia de copt.
  2. Curăță, spălă și tăie în cubulețe dovleacul. Într-un bol mediu, amestecă bucățile de dovleac cu 1 linguriță de ulei de măsline, un praf de sare și un praf de piper. Așază cubuletele de dovleac în tavă, apoi lasă-le la copt timp de 15 minute, timp în care le întorci o dată.
  3. Scoate cubulețele de dovleac din cuptor și lasă-le deoparte. 
  4. Introdu în cuptor fileurile de somon. Cât timp aștepți să se gătească somonul, poți să pregătești dressingul.
  5. Pentru dressing, amestecă puțină zeamă de lămâie, 3 linguri de ulei de măsline, cățeii de usturoi, tarhonul și muștarul.
  6. Într-un bol mare, amestecă baby spanacul cu puțin oțet vinaigrette.
  7. Pune într-o farfurie o porție de baby spanac, apoi așează somonul și câteva cubulețe de dovleac.

Suplimentar, poți sa mai adaugi puțin oțet vinaigrette.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *