Salată de somon cu baby spanac și dovleac

Salată de somon cu baby spanac și dovleac

Ingrediente:

    • 450 grame dovleac
    • 4 linguri de ulei de măsline extravirgin
    • piper proaspăt măcinat
    • sare
    • 4 file de somon
    • 2 căței de usturoi
    • 1 linguriță de tarhon măcinat
    • 1 linguriță de muștar Dijon
    • 250 grame baby spanac
    • oțet vinaigrette
    • zeamă de lămâie

Rețeta

  1. Încălzește cuptorul la 220 de grade Celsius și pregătește o tavă în care așezi hârtia de copt.
  2. Curăță, spălă și tăie în cubulețe dovleacul. Într-un bol mediu, amestecă bucățile de dovleac cu 1 linguriță de ulei de măsline, un praf de sare și un praf de piper. Așază cubuletele de dovleac în tavă, apoi lasă-le la copt timp de 15 minute, timp în care le întorci o dată.
  3. Scoate cubulețele de dovleac din cuptor și lasă-le deoparte. 
  4. Introdu în cuptor fileurile de somon. Cât timp aștepți să se gătească somonul, poți să pregătești dressingul.
  5. Pentru dressing, amestecă puțină zeamă de lămâie, 3 linguri de ulei de măsline, cățeii de usturoi, tarhonul și muștarul.
  6. Într-un bol mare, amestecă baby spanacul cu puțin oțet vinaigrette.
  7. Pune într-o farfurie o porție de baby spanac, apoi așează somonul și câteva cubulețe de dovleac.

Suplimentar, poți sa mai adaugi puțin oțet vinaigrette.