Budincă de tapioca cu lapte de cocos, mango și limetă

Budincă de tapioca cu lapte de cocos, mango și limetă

Ingrediente:

    • 150  ml. perle de tapioca
    • 165 ml. lapte de cocos
    • 450 ml. lapte de vacă
    • 1 limetă
    • 1 mango
    • 1 păstaie de vanilie
    • mentă pentru decor

Rețeta

  1. Se rade coaja de limetă și se păstrează deoparte. Zeama se stoarce și se colectează într-un castronel. Se răzuiesc semințele de vanilie din păstaie.
  2. Se curăță mango de sâmbure și coajă, iar pulpa se toacă, apoi se dă la blender. Se adaugă zeama de limetă peste piureul obținut.
  3. Jumătate din piureul de mango se împarte în 4 pahare care se vor da la congelator, restul piureului se păstrează deoparte.
  4. Se măsoară o cantitate de apă rece de 6 ori cât volumul perlelelor de tapioca. Se pun perlele de tapioca într-o cratiță și se adaugă apa rece (600 ml). Se pun pe foc mediu, se înfierbântă și se amestecă permanent cu o lingură până când compoziția se îngroașă.
  5. Se răstoarnă compoziția obținută într-o strecurătoare deasă și se clătesc sub jet de apă rece, amestecând ușor până când apa vâscoasă dispare și rămân în strecurătoare doar perlele de tapioca.
  6. Se pun perlele de tapioca într-o cratiță și se adaugă laptele de cocos, laptele de vaca, coaja rasă de limetă și semințele de vanilie. Se pune cratița pe foc și se fierbe la foc mic, amestecând ușor, până când toate perlele de tapioca devin translucide și laptele e ușor închegat (compoziția trebuie să fie semilichidă).
  7. Se toarnă budinca de tapioca în pahare, peste piureul de mango deja solidifiat. 
  8. Se lasă budinca să se răcească  la temperatura camerei. Se ”finisează” cu restul de piure de mango și cu frunzele de mentă proaspătă. Se dă la frigider înainte de servire.