Clătite de dovlecel a la Ioana

Ingrediente:

2 dovlecei dați pe răzătoare
1 ceapă mare
3 albușuri de ou
1 gălbenuș de ou
1 pumn de caș
Usturoi
Pătrunjel
Sare de Himalaya
Piper

Rețeta

Mod de preparare:
Se înăbușește dovlecelul cu ceapă și se scurge. Se adaugă oul, cașul și pătrunjelul tocat mărunt. Compoziția astfel obținută se pune cu lingura într-o tigaie ceramică și se coace. Fără niciun strop de ulei.

Beneficiile dovlecelului:

  • sursă excelentă de substanțe nutritive: potasiu și mangan, fosfor, cupru, magneziu, acid folic, zinc, fier, calciu, vitaminele A și K, B6, B1 și C;
  • reduce procesele inflamatorii din organism;
  • îmbunătățește memoria;
  • stimulează digestia;
  • menține sănătatea ochilor;
  • scade tensiunea și previne bolile de inimă;
  • ajută în tratamentul gastritei și ulcerelor;
  • previne cancerul de colon și cel pulmonar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *