Clătite de dovlecel a la Ioana - Natur House

Clătite de dovlecel a la Ioana

Ingrediente

  • 2 dovlecei dați pe răzătoare
  • 1 ceapă mare
  • 3 albușuri de ou
  • 1 gălbenuș de ou
  • 1 pumn de caș
  • Usturoi
  • Pătrunjel
  • Sare de Himalaya
  • Piper

Rețeta

Se înăbușește dovlecelul cu ceapă și se scurge. Se adaugă oul, cașul și pătrunjelul tocat mărunt. Compoziția astfel obținută se pune cu lingura într-o tigaie ceramică și se coace. Fără niciun strop de ulei.

Dovlecelul:

  • sursă excelentă de substanțe nutritive: potasiu și mangan, fosfor, cupru, magneziu, acid folic, zinc, fier, calciu, vitaminele A și K, B6, B1 și C;
  • reduce procesele inflamatorii din organism;
  • îmbunătățește memoria;
  • stimulează digestia;
  • menține sănătatea ochilor;
  • scade tensiunea și previne bolile de inimă;
  • ajută în tratamentul gastritei și ulcerelor;
  • previne cancerul de colon și cel pulmonar.