Vinete cu iaurt și sos tahini

Ingrediente:

  • 4 vinete
  • 1 iaurt natural de 2% grăsime
  • 1 lingură de sos tahini
  • ½ suc de lămâie
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
  • 1 rodie
  • sare
  • piper

Rețeta

Mod de preparare:

Spălați vinetele și tăiați-le în felii. Așezați-le pe o farfurie, asezonați-le cu sare și piper și lăsați-le să se scurgă 15 minute.

Între timp, amestecați iaurtul cu sosul tahini și cu sucul de lămâie într-un castron. Puneți-l la frigider.

Ungeți feliile de vinete cu uleiul de măsline (cu ajutorul unei pensule) după care așezați-le pe un grătar de fontă încălzit, câte 5 minute pe fiecare parte.

Așezați-le pe un platou, puneți pe deasupra sosul pregătit anterior și presărați peste frunzele de pătrunjel și sâmburii de rodie.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *