Ingrediente:
- 4 vinete
- 1 iaurt natural de 2% grăsime
- 1 lingură de sos tahini
- ½ suc de lămâie
- 1 legătură de frunze de pătrunjel
- 1 rodie
- sare
- piper
Rețeta
Mod de preparare:
Spălați vinetele și tăiați-le în felii. Așezați-le pe o farfurie, asezonați-le cu sare și piper și lăsați-le să se scurgă 15 minute.
Între timp, amestecați iaurtul cu sosul tahini și cu sucul de lămâie într-un castron. Puneți-l la frigider.
Ungeți feliile de vinete cu uleiul de măsline (cu ajutorul unei pensule) după care așezați-le pe un grătar de fontă încălzit, câte 5 minute pe fiecare parte.
Așezați-le pe un platou, puneți pe deasupra sosul pregătit anterior și presărați peste frunzele de pătrunjel și sâmburii de rodie.
Poftă bună!