Vinete cu iaurt și sos tahini - Natur House

Vinete cu iaurt și sos tahini

Ingrediente

  • 4 vinete;
  • 1 iaurt natural de 2% grăsime;
  • 1 lingură de sos tahini;
  • ½ suc de lămâie;
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel;
  • 1 rodie;
  • sare;
  • piper.

Rețeta

– Spălați vinetele și tăiați-le în felii. Așezați-le pe o farfurie, asezonați-le cu sare și piper și lăsați-le să se scurgă 15 minute.

– Între timp, amestecați iaurtul cu sosul tahini și cu sucul de lămâie într-un castron. Puneți-l la frigider.

– Ungeți feliile de vinete cu uleiul de măsline (cu ajutorul unei pensule) după care așezați-le pe un grătar de fontă încălzit, câte 5 minute pe fiecare parte.

– Așezați-le pe un platou, puneți pe deasupra sosul pregătit anterior și presărați peste frunzele de pătrunjel și sâmburii de rodie.

Poftă bună!