Fructele și legumele lunii septembrie - Natur House

Fructele și legumele lunii septembrie

Vremea se răcește, ploile sunt dese, iar corpul începe să devină obosit. Toamna, însă, e bogată și pune la dispoziție o mulțime de bunătăți nutritive care să te ajute să îți păstrezi energia. Pe podium, în acest sezon, sunt merele, perele, prunele, gutuile, dovleacul, vânăta, sfecla roșie, gogoșarul, strugurii alături de multitudinea de legume specifice toamnei. 

 

Începând cu luna septembrie, organismul se pregătește pentru sezonul rece și este important să consumi produse foarte hrănitoare care să îți crească imunitatea. În plus, septembrie vine cu o serie de fructe şi legume noi şi proaspete, trecem în revistă bunătățile acestei luni pentru că este mereu sănătos să mănânci fructe şi legume de sezon. 

 

Septembrie este luna dovleceilor. Este ultimă lună în care îi mai găseşti pe alese, aşa că profită de bunătatea şi beneficiilor lor.

 

Cartofi dulci sunt prea puțin consumați, dar merită introduși în alimentație, căci conțin carbohidrați în combinații complexe și circa patru grame de fibre în fiecare cartof, lucruri ce fac din aceștia o alegere mai mult decât sănătoasa. 

 

Broccoli sunt o sursă importantă de antioxidanți, vitamina C și potasiu. Ideal este consumul zilnic al unei cantități de 100-200 de grame de broccoli fiert la aburi sau preparat la cuptor. 

 

Sfecla este una dintre cele mai bune surse de antioxidanți, dar conține și mult calciu și potasiu. În plus, sfecla conține betanina și vulgaxanthin, care dau culoarea specifică a acestei legume și care au proprietăți antiinflamatorii extrem de puternice.

 

În septembrie avem şi răsfățuri. Două dintre ele sunt feniculul şi andivele. Nu le rata, dar din păcate le găseşti doar în marile magazine, pentru că în pieţele românești nu-s. 

 

Vinetele şi roşiile rămân în lista lui septembrie, tot aşa cum ardeii graşi, ţelina şi morcovii dulci şi plin de suc, trebuie să se afle pe toate listele tale de cumpărături.

 

Prima lună de toamnă mai aduce şi smochine proaspete, mure şi zmeură. Septembrie mai vine cu afine şi fructe de cătina perfecte pentru gem, dulceaţă şi marmelade.

 

Pe lângă fructele și legumele de sezon, atrage atenția și asupra suplimentelor naturale pentru întărirea sistemului imunitar. Contactează nutriționistul Natur House de încredere și vezi ce recomandări personalizate în legătură cu fortificarea imunității îți va da.