Tagliatele delicate cu nucă, sos de avocado şi mirodenii

Tagliatele delicate cu nucă, sos de avocado şi mirodenii

Ingrediente

    • 300 g morcov

    • 1 avocado copt

    • 200 g nucă hidratată în apă timp de 1-2 oră

    •  ½ lingură praz tocat mărunt

    • vlăstari de praz sau creson

    • 1 vârf de cuţit scorţişoară măcinată (după gust)

    •  1 caţel de usturoi

    •  1-2 linguri ulei de măsline

    • sare şi piper

Rețeta

Mod de preparare:

Feliem atent şi delicat tagliatele subţiri din morcovi cu un cuţit econom (este cel pe care îl  folosim să îndepărtăm coaja legumelor şi fructelor) şi le aşezăm în farfurie. Adăugăm apoi un praf de scorţişoară şi unul de sare. Avocado se pasează cu uleiul de măsline  până se obţine o cremă fină în care adăugăm apoi nuca hidratată şi zdrobită, usturoiul, sarea şi prazul tocat. Amestecul obţinut se pune peste tagliatele.

Se garniseşte cu vlăstari nutritivi şi cu un ulei aromat. Puteţi combina tagliatelele de morcov cu orice alt sos preferaţi. 

Poftă bună!