Mămăligă cu legume

Ingrediente:

  • 3 linguri de ulei de măsline extravirgin
  • 225 g de ciuperci tăiate felii
  • 1 ½ cană de ceapă mărunțită
  • 1 ¾ linguriță de sare
  • 1 linguriță de chimion
  • ½ linguriță de piper roșu pisat
  • 1/8 linguriță de scorțișoară
  • un praf de piper negru
  • 4 căței de usturoi mărunțiți
  • 1 lingură de oțet balsamic
  • 1 ¾ cană de năut fiert
  • 4 dovlecei tocați mărunt
  • 1 vânătă tocată mărunt
  • ½ cană de roșii deshidratate mărunțite
  • ¼ cană de busuioc marunțit
  • 3 căni de apă
  • 2 căni de lapte de cocos
  • 1 linguriță de turmeric
  • 1 ¼ cană de mălai
  • 1 linguriță de boia de ardei

Rețeta

Mod de preparare:

Încălzește 2 linguri de ulei de măsline într-o tigaie. Adaugă ciupercile, ceapa și ½ linguriță de sare. Caramelizează ceapa, apoi incorporează boiaua, chimionul, piperul roșu, coriandrul, scorțișoara, piperul negru și usturoiul și gătește în jur de 2 minute.

Adaugă peste legume oțetul balsamic, dar și năutul și ¾ cana de apă, alături de roșiile deshidratate, dovlecel, vânătă și amestecă bine. Lasă focul mic, acoperă tigaia cu un capac și fierbe în jur de 20-30 minute. Asezonează cu sare și piper după gust. La final, pune busuiocul proaspăt deasupra.

Într-o cratiță, prepară mămăliga punând 3 cani de apă, laptele de cocos, 1 lingură de ulei de măsline, turmericul și 1 ¼ linguriță de sare. După ce începe să fiarbă, lasă focul mic și pune mălaiul amestecând încontinuu. După 15-18 minute, mămăliga va fi gata – asta dacă nu folosești mălai instant.

Așază mămăliga în farfurie, iar deasupra pune legumele trase la tigaie. Poți decora farfuria cu busuioc proaspăt.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *