Ingrediente:
- 3 linguri de ulei de măsline extravirgin
- 225 g de ciuperci tăiate felii
- 1 ½ cană de ceapă mărunțită
- 1 ¾ linguriță de sare
- 1 linguriță de chimion
- ½ linguriță de piper roșu pisat
- 1/8 linguriță de scorțișoară
- un praf de piper negru
- 4 căței de usturoi mărunțiți
- 1 lingură de oțet balsamic
- 1 ¾ cană de năut fiert
- 4 dovlecei tocați mărunt
- 1 vânătă tocată mărunt
- ½ cană de roșii deshidratate mărunțite
- ¼ cană de busuioc marunțit
- 3 căni de apă
- 2 căni de lapte de cocos
- 1 linguriță de turmeric
- 1 ¼ cană de mălai
- 1 linguriță de boia de ardei
Rețeta
Mod de preparare:
Încălzește 2 linguri de ulei de măsline într-o tigaie. Adaugă ciupercile, ceapa și ½ linguriță de sare. Caramelizează ceapa, apoi incorporează boiaua, chimionul, piperul roșu, coriandrul, scorțișoara, piperul negru și usturoiul și gătește în jur de 2 minute.
Adaugă peste legume oțetul balsamic, dar și năutul și ¾ cana de apă, alături de roșiile deshidratate, dovlecel, vânătă și amestecă bine. Lasă focul mic, acoperă tigaia cu un capac și fierbe în jur de 20-30 minute. Asezonează cu sare și piper după gust. La final, pune busuiocul proaspăt deasupra.
Într-o cratiță, prepară mămăliga punând 3 cani de apă, laptele de cocos, 1 lingură de ulei de măsline, turmericul și 1 ¼ linguriță de sare. După ce începe să fiarbă, lasă focul mic și pune mălaiul amestecând încontinuu. După 15-18 minute, mămăliga va fi gata – asta dacă nu folosești mălai instant.
Așază mămăliga în farfurie, iar deasupra pune legumele trase la tigaie. Poți decora farfuria cu busuioc proaspăt.
Pofta buna!