Roadele lunii august: răsfăț pentru papilele gustative - Natur House

Roadele lunii august: răsfăț pentru papilele gustative

Vara aduce cu sine o mulţime de fructe şi legume delicioase şi benefice pentru sănătate, iar luna august este un adevărat răsfăţ, atât pentru papilele noastre gustative, cât şi pentru întregul organism. Află care sunt super-alimentele acestei luni.

 

🍉 Pepenele verde: conține mult licopen (pigment carotenoid ce-i conferă culoarea roșie), antioxidant care ajută sistemul cardiovascular. În plus, este foarte hidratant (are aproximativ 90% apă), așadar perfect pentru după-amiezile calde.

 

🍈 Pepenele galben: este o sursă concentrată de carotenoizi predecesori ai vitaminei A (în primul rând de beta-caroten). Astfel, consumul de pepene galben fortifică sistemul imunitar, menține vederea sănătoasă și încetinește îmbătrânirea pielii.

 

Atât pepenele galben, cât și cel roșu au în compoziție cantități ridicate de vitamina K, vitamina cu rol important în coagularea normala a sângelui și reducerea riscului de hemoragii.

 

🌿 Dovleceii: foarte bogați în fibre și săraci în calorii (27-29 calorii/100 de grame), își merită din plin locul printre ingredientele de baza în rețetele celor care doresc să scape de kilogramele în plus.

 

🌽 Porumbul: fiert sau copt, asigură o gustare delicioasă și revigorantă. Este energizant grație conținutului specific de carbohidrați și de vitamina B5. Vitamina B9 (acidul folic), cu rol în regenerarea organismului și în producerea globulelor roșii, este și ea bine reprezentată în porumb.

 

🔥 Fructele de pădure: la munte, august aduce perioada de rod maxim a zmeurei de pădure, a afinelor și a coacăzelor (există și ani în care acestea din urmă se coc mai mult la început de septembrie). Fructele de pădure sunt veritabile “concentrate de antioxidanți”, în special pigmenți antociani și vitamina C. Consumul lor moderat ne încetinește îmbătrânirea, ne crește tonusul, ne fortifică sistemul imunitar.