Ingrediente:
- 2 vinete
- 1 ceapă mică
- 2-3 lingurițe ulei de măsline
- 1 avocado bine copt
- sare și piper după gust
- 2-3 lingurițe zeamă de lămâie
- puțină apă
Rețeta
Mod de preparare:
Se coc vinetele și se lasă la răcit.
Se curăță vinetele cu grijă, se clătesc cu apă rece și se lasă la scurs într-o sită.
Se așază vinetele, ceapa, uleiul, avocado, zeama de lămâie, sare, piper și puțină apă într-un robot de bucătărie.
Se mixează câteva secunde, până se obține consistența dorită; dacă mai este cazul, se mai adaugă puțină apă și se continuă mixarea, până se ajunge la consistența dorită.
Se servește imediat.
Poftă bună!
Buna ziua,
Cand se mananca aceasta salata si cat anume? Si cate felii de paine?
Se poate asocia si cu alte legume, de ex rosii?
Multumesc pt raspuns
Claudia