Ingrediente
Rețeta
Mod de preparare:
Încălzește 2 linguri de ulei de măsline într-o tigaie. Adaugă ciupercile, ceapa și ½ linguriță de sare. Caramelizează ceapa, apoi incorporează boiaua, chimionul, piperul roșu, coriandrul, scorțișoara, piperul negru și usturoiul și gătește în jur de 2 minute.
Adaugă peste legume oțetul balsamic, dar și năutul și ¾ cana de apă, alături de roșiile deshidratate, dovlecel, vânătă și amestecă bine. Lasă focul mic, acoperă tigaia cu un capac și fierbe în jur de 20-30 minute. Asezonează cu sare și piper după gust. La final, pune busuiocul proaspăt deasupra.
Într-o cratiță, prepară mămăliga punând 3 cani de apă, laptele de cocos, 1 lingură de ulei de măsline, turmericul și 1 ¼ linguriță de sare. După ce începe să fiarbă, lasă focul mic și pune mălaiul amestecând încontinuu. După 15-18 minute, mămăliga va fi gata – asta dacă nu folosești mălai instant.
Așază mămăliga în farfurie, iar deasupra pune legumele trase la tigaie. Poți decora farfuria cu busuioc proaspăt.
Poftă bună!