Mămăligă cu legume

Mămăligă cu legume

Ingrediente

    • 3 linguri de ulei de măsline extravirgin

    • 225 g de ciuperci tăiate felii

    • 1 ½ cană de ceapă mărunțită

    • 1 ¾ linguriță de sare

    • 1 linguriță de chimion

    • ½ linguriță de piper roșu pisat

    • 1/8 linguriță de scorțișoară

    • un praf de piper negru

    • 4 căței de usturoi mărunțiți

    • 1 lingură de oțet balsamic

    • 1 ¾ cană de năut fiert

    • 4 dovlecei tocați mărunt

    • 1 vânătă tocată mărunt

    • ½ cană de roșii deshidratate mărunțite

    • ¼ cană de busuioc marunțit

    • 3 căni de apă

    • 2 căni de lapte de cocos

    • 1 linguriță de turmeric

    • 1 ¼ cană de mălai

    • 1 linguriță de boia de ardei

Rețeta

Mod de preparare:

Încălzește 2 linguri de ulei de măsline într-o tigaie. Adaugă ciupercile, ceapa și ½ linguriță de sare. Caramelizează ceapa, apoi incorporează boiaua, chimionul, piperul roșu, coriandrul, scorțișoara, piperul negru și usturoiul și gătește în jur de 2 minute.

Adaugă peste legume oțetul balsamic, dar și năutul și ¾ cana de apă, alături de roșiile deshidratate, dovlecel, vânătă și amestecă bine. Lasă focul mic, acoperă tigaia cu un capac și fierbe în jur de 20-30 minute. Asezonează cu sare și piper după gust. La final, pune busuiocul proaspăt deasupra.

Într-o cratiță, prepară mămăliga punând 3 cani de apă, laptele de cocos, 1 lingură de ulei de măsline, turmericul și 1 ¼ linguriță de sare. După ce începe să fiarbă, lasă focul mic și pune mălaiul amestecând încontinuu. După 15-18 minute, mămăliga va fi gata – asta dacă nu folosești mălai instant.

Așază mămăliga în farfurie, iar deasupra pune legumele trase la tigaie. Poți decora farfuria cu busuioc proaspăt.

Poftă bună!