Recomandări nutriționale pentru o vacanță reușită - Natur House
recomandări nutriționale pentru vacanță

Recomandări nutriționale pentru o vacanță reușită

Perioada concediilor reprezintă o provocare pentru cei care doresc să își mențină greutatea sub control. Zilele de vacanță zboară rapid și întotdeauna sunt tot felul de tentații culinare care ne pândesc la tot pasul, așa că poate fi destul de greu să nu cazi în capcana obiceiurilor alimentare care ți-au adus kilograme în plus în primul rând.

Din fericire, cu ajutorul unui nutriționist, îți va fi mai ușor să treci peste perioada vacanței, fără ca acest lucru să îți afecteze silueta și fără să simți că te privezi de la anumite lucruri. În fond, nimănui nu îi place să plece în vacanță având tot timpul gândul la o dietă strictă pe care trebuie să o urmeze. Planul alimentar personalizat, propus de nutriționistul Natur House, poate fi adaptat în funcție de nevoile tale nutriționale, însă se va ține cont și de preferințele tale culinare, de faptul că ai nevoie de un regim special dacă există alergii sau intoleranțe la anumite alimente.

Pe perioada verii, tendința este să te grăbești să pierzi cât mai multe kilograme, însă dietele-fulger nu oferă rezultate de durată. Așa cum nici nu te-ai îngrășat peste noapte, nici nu te poți aștepta să scapi de greutatea în exces în doar câteva zile. Experimentele cu tot felul de „diete-minuneˮ fac mai mult rău decât bine, deoarece atunci când te înfometezi sau îți privezi corpul de anumiți nutrienți, metabolismul încetinește și astfel apare efectul yo-yo. Pierzi rapid câteva kilograme, dar apoi le pui la loc la fel de rapid. Așadar, chiar și atunci când ești în vacanță, ține cont de următoarele recomandări:

Bea 1,5 – 2 litri de apă zilnic

Este cantitatea de apă de care are nevoie corpul pentru a-și desfășura procesele naturale de detoxifiere. Dacă bei suficientă apă, acest lucru te ajută să elimini excesul de fluide din corp, iar metabolismul este stimulat. Acest ”lichid magic” consumat în cantitate optimă crește nivelul de energie, îmbunătățește presiunea și circulația sangvină și dă un aspect plăcut pielii.

Înlocuiește alimentele bogate în calorii cu legume și fructe

Acum nu ai nici o scuză să nu faci alegeri sănătoase, având în vedere că se găsesc legume și fructe proaspete din belșug. În loc să te răsfeți cu o porție de clătite cu gem, mai bine te bucuri de o salată de legume cu ierburi aromatice și puțin ulei de măsline. În loc să mănânci o ciocolată atunci când ți-e poftă de ceva dulce, un măr zemos îți va satisface această poftă. În locul unei cine cu friptură și cartofi prăjiți, mai bună este o salată caprese cu roșii și mozzarella. Ideea este că totul depinde pe alegerile pe care le faci, deoarece alimentele și mâncărurile care fac parte dintr-o alimentație sănătoasă sunt la îndemâna oricui.

Stimulează metabolismul

Partea bună este că ne putem „programaˮ corpul ca să nu simțim senzația de foame tot timpul. Nu sări peste mese și ai grijă să incluzi 3 mese principale și 2 gustări zilnice în alimentația zilnică. Cu timpul, corpul se va obișnui să reacționeze la acești stimuli și nu îți va fi deloc greu să respecți orele de masă. De asemenea, ai grijă să incluzi suficiente fibre în dieta zilnică, deoarece astfel vei îmbunătăți tranzitul intestinal și digestia.

Folosește orice moment liber ca să faci mișcare

Este foarte bine că dorești să te relaxezi în vacanță, dar asta nu înseamnă că ar trebui să lenevești toată ziua. O alergare scurtă dimineața, o plimbare mai lungă după-amiaza, înot, drumeții sau orice activitate fizică o poți face pe parcursul vacanței te va ajuta să te menții în formă și să ai o stare de bine, datorită endorfinelor eliberate în organism atunci când faci mișcare.

Cere ajutorul nutriționistului tău

Doar dacă organismul beneficiază de toți nutrienții de care are nevoie, poate să facă față tuturor schimbărilor care au loc pe parcursul verii. În unele cazuri, sunt necesare suplimente alimentare care, împreună cu o dietă adecvată și o schimbare de durată a stilului de viață, oferă rezultate tangibile. Nu uita, totuși, că o asfel de schimbare poate avea loc numai sub supravegherea unui specialist care va recomanda suplimentele alimentare adecvate pe baza unor consultații nutriționale detaliate. În plus, te poți baza oricând pe sprijinul și motivația oferite de nutriționist, care sunt două componente foarte importante în timpul procesului de slăbire.

Prin introducerea permanentă a recomandărilor unui nutriționist în stilul tău de viață, îți vei schimba obiceiurile alimentare, îți vei îmbunătăți sănătatea și îți vei menține greutatea sub control chiar și pe perioada vacanței.