Cum să te alimentezi corect în perioada sărbătorilor de iarnă

Cum să te alimentezi corect în perioada sărbătorilor de iarnă

A rămas puțin timp până la începutul sărbătorilor de iarnă și ne-am gândit că ar fi util un articol în care să găsești câteva sfaturi în ceea ce privește alimentația sănătoasă și ce trebuie să faci în această perioadă pentru a nu avea probleme de sănătate.

Cum să eviți problemele digestive?

Nu este nevoie să încerci absolut toate felurile de mâncare. Sucul gastric poate să nu fie suficient pentru a digera toată hrana. Acest lucru va provoca degradarea pancreasului și a ficatului.

De unde se iau kilogramele în plus?

Nu este necesar să respecți o dietă strictă pe întreaga durată a sărbătorilor, este suficient să organizezi cu răbdare și pricepere un program alimentar echilibrat. Nu trebuie să eviți mesele din timpul zilei pentru a fi sigur că faci față la cina de sărbătoare, pentru că poți mânca mult mai mult decât dacă mănânci în mod normal în timpul zilei.

Ce băuturi ți se potrivesc când ai gastrită?

Șampania are mult dioxid de carbon, care irită foarte mult mucoasa gastrică, iar acest lucru provoacă o mișcare ascendentă a acidului. Carbohidrații incluși în șampanie sporesc procesele de fermentare, provoacă deficiență de enzimă pancreatică și tulburări digestive. Prin urmare, cu gastrita cronică, boli cronice ale ficatului, este mai bine să te abții de la orice băuturi carbogazoase, nu doar șampanie.

Ar trebui să iei cina din 31 decembrie?

Conform tuturor legilor fiziologice, sistemul nostru digestiv trebuie să se odihnească noaptea. În acest sens, o cină atât de târzie și abundentă este o povară mare pentru tractul gastro-intestinal. Dacă nu mănânci mult timp înainte de aceasta, organismul suferă un stres suplimentar, deoarece procesele digestive trebuie să se schimbe rapid de la un regim de repaus la o masă abundentă.
Cel mai bine este să iei cina la ora 6-7 seara, în felul asta noaptea nu vei mai avea senzația de foame. Și pentru a facilita munca sistemului digestiv, în timpul unei sărbători, mănâncă doar bucate ușoare cu conținut scăzut de calorii.

Cum să ajuți ficatul la masa de sărbătoare?

Când exagerezi cu bucatele grase, ficatul nu are suficient timp pentru a produce o enzimă- lipază care descompune grăsimile. Așadar, dacă ești predispus la probleme hepatice, cel mai bine este să te abții de la alimente nesănătoase.
Alegerile sănătoase legate de alimentaţie trebuie să facă parte din viaţa noastră cotidiană, îndeosebi în perioada sărbătorilor. Nutriționiștii Natur House îți dau sfatul de a te înarma cu un aliat de încredere în lupta pentru o digestie bună. Natur House Levanat conține extract de anghinare, fenicul și ananas cu rol în îmbunătățirea digestiei, eliminarea flatulentei și detoxifierea organismului.