Cum să găsești echilibrul perfect dintre alimentație și activitățile zilnice - Natur House

Cum să găsești echilibrul perfect dintre alimentație și activitățile zilnice

Ritmul în care se mișcă lumea din jurul nostru este mai rapid ca niciodată, odată datorită tehnologiei care ne surprinde aproape zilnic, dar și datorită vieții cotidiene, în care suntem cu toții prinși. Profesia sau studiile ocupă cea mai mare parte a timpului, așadar avem tendința de a neglija un aspect esențial, și anume: alimentația. Dar cum putem găsi echilibrul perfect în acest mediu plin de dinamism?

➡ Există câteva principii de bază atunci când vine vorba de o nutriție corectă și sănătoasă. Extrem de importantă este îmbinarea armonioasă a grupelor principale de alimente: legume, fructe, cereale, lactate și, nu în ultimul rând, proteine. Pe lângă asta, organismul are nevoie atât de macronutrienți – proteine, carbohidrați, grăsimi, cât și de micronutrienți – vitamine și minerale. În cazuri excepționale, atunci când una dintre cele două grupe de nutrienți lipsește, se poate apela la suplimente alimentare, dar numai sub îndrumarea sau la recomandarea nutriționistului.

➡ Un alt sfat al specialiștilor de care ar trebui să ținem cu toții cont, este introducerea unor cantități semnificative de legume și fructe în mesele zilnice. Acestea conțin un aport ridicat de resurse necesare funcționării organismului într-o zi activă. Mai importante decât caloriile sunt varietatea și prospețimea alimentelor.

➡ Mai mult decât atât, reducerea zahărului, a carbohidraților albi sau rafinați și a alcoolului, din alimentația zilnică are un impact pozitiv asupra sănătății noastre.

➡ Nu în ultimul rând, hidratarea este un factor major care contribuie la menținerea unui stil de viață sănătos, în timpul unei zile aglomerate. Apa ajută la eliminarea toxinelor din organism, îmbunătățește funcția creierului, energizează mușchii și controlează creșterea în greutate. Acesta din urmă este un subiect care ne preocupă pe toți, din diferite motive. Fie că vorbim de aspectul fizic sau de problemele de sănătate cauzate de creșterea în greutate, cel mai bun sfat pentru a evita aceste situații este de a servi porții mai mici de mâncare în timpul meselor. Astfel putem deține controlul asupra greutății noastre.

➡ Cu toate acestea, pentru un stil de viață sănătos în aceste vremuri alerte, nu trebuie neglijate nici sportul, socializarea sau timpul pentru sine.

 

Dacă vrei să afli și mai multe informații despre cum să adopți un stil de viață sănătos, vino la o programare gratuită în cel mai apropiat centru Natur House din orașul tău.