Ingrediente:
- Aripioare de pui – 300 g
- Morcov – 1 buc
- Ceapă – 1 buc
- Sare
- Unt – 50 g
- Ceapă – 2 buc
- Morcovi – 2 buc
- Usturoi – 2 căței
- Ciuperci – gălbiori – 500 g
- Supă de pui – 500 ml
- Cimbru proaspăt – 2 lingurițe
- Smântână – după gust
Rețeta
Mod de preparare:
Pentru supa de pui: Spălați morcovul, ceapa și aripioarele de pui. Tăiați morcovul și ceapa și puneți-le într-un vas cu apă cât să le acopere. Adaugați și aripioarele de pui și puneți-le la foc șă se fiarbă. Strecurați și lăsați la răcit.
Pentru supa de gălbiori: Spălați și tăiați ceapa și morcovul. Spălați galbiorii. Într-o tigaie adaugați untul tăiat cubulețe și sotați ceapa până devine aurie. Adăugați morcovii, usturoiul și lăsați-Ie puțin până se înmoaie. Adăugați și gălbiorii și mai lăsați 10 minute; apoi puneți și supa de pui, cimbrul și mai lăsați la foc mic timp de 20 minute.
Serviți cu smântână și pâine.
Poftă bună!