Supă de gălbiori

Ingrediente:

  • Aripioare de pui – 300 g
  • Morcov – 1 buc
  • Ceapă – 1 buc
  • Sare
  • Unt – 50 g
  • Ceapă – 2 buc
  • Morcovi – 2 buc 
  • Usturoi – 2 căței
  • Ciuperci – gălbiori – 500 g
  • Supă de pui – 500 ml
  • Cimbru proaspăt – 2 lingurițe
  • Smântână  – după gust

Rețeta

Mod de preparare:

Pentru supa de pui: Spălați morcovul, ceapa și aripioarele de pui. Tăiați morcovul și ceapa și puneți-le într-un vas cu apă cât să le acopere. Adaugați și aripioarele de pui și puneți-le la foc șă se fiarbă. Strecurați și lăsați la răcit.

Pentru supa de gălbiori: Spălați și tăiați ceapa și morcovul. Spălați galbiorii. Într-o tigaie adaugați untul tăiat cubulețe și sotați ceapa până devine aurie. Adăugați morcovii, usturoiul și lăsați-Ie puțin până se înmoaie. Adăugați și gălbiorii și mai lăsați 10 minute; apoi puneți și supa de pui, cimbrul și mai lăsați la foc mic timp de 20 minute. 

Serviți cu smântână și pâine. 

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back To Top Img