Supă de gălbiori

Supă de gălbiori

Ingrediente

    • Aripioare de pui – 300 g

    • Morcov – 1 buc

    • Ceapă – 1 buc

    • Sare

    • Unt – 50 g

    • Ceapă – 2 buc

    • Morcovi – 2 buc 

    • Usturoi – 2 căței

    • Ciuperci – gălbiori – 500 g

    • Supă de pui – 500 ml

    • Cimbru proaspăt – 2 lingurițe

    • Smântână  – după gust

Rețeta

Mod de preparare:

Pentru supa de pui: Spălați morcovul, ceapa și aripioarele de pui. Tăiați morcovul și ceapa și puneți-le într-un vas cu apă cât să le acopere. Adaugați și aripioarele de pui și puneți-le la foc șă se fiarbă. Strecurați și lăsați la răcit.

Pentru supa de gălbiori: Spălați și tăiați ceapa și morcovul. Spălați galbiorii. Într-o tigaie adaugați untul tăiat cubulețe și sotați ceapa până devine aurie. Adăugați morcovii, usturoiul și lăsați-Ie puțin până se înmoaie. Adăugați și gălbiorii și mai lăsați 10 minute; apoi puneți și supa de pui, cimbrul și mai lăsați la foc mic timp de 20 minute. 

Serviți cu smântână și pâine. 

Poftă bună!