Cele 5 principii ale dietei pentru o slăbire sănătoasă - Natur House
principii slăbire sănătoasă

Cele 5 principii ale dietei pentru o slăbire sănătoasă

Internetul și revistele te inundă cu diverse sugestii pentru tot felul de diete de slăbire, datorită cărora se presupune că vei scăpa de kilogramele în plus „ușor, rapid și plăcutˮ. În practică, se dovedește că o astfel de dietă care promite rezultate rapide nu este nici ușoară, nici plăcută. Deși câteva kilograme în plus pot dispărea rapid, în cele de urmă le vei pune la loc, uneori chiar și cu altele în plus.

Primul impuls atunci când simți că ai luat în greutate este să te cântărești și să îți spui că ar trebui să faci ceva ca să slăbești după ce vezi ce îți arată cântarul. Faptul că iei această hotărâre reprezintă deja primul pas spre o schimbare în bine. Poate că ai făcut deja câteva încercări să slăbești, dar nu ai obținut rezultate satisfăcătoare și te-ai ales numai cu frustrări. Probabil te-ai convins deja că nu există diete-minune. Este firesc să îți dorești să slăbești, ca să te simți bine în pielea ta, să îți recapeți încrederea în tine și ca să ai grijă de sănătatea ta.

Deci, ce ar trebui să faci? Cum ar trebui să fie o dietă prin care să slăbești în mod sănătos? Află care sunt cele cinci principii ale pierderii sănătoase în greutate și vei vedea că vei reuși să slăbești, să îți menții greutatea sub control și să obții rezultate de durată.

1.Nu te înfometa

Slăbirea rapidă este o ispită pentru care multe persoane au ales calea înfometării. Cu toate acestea, merită să te întrebi dacă acest obiectiv justifică într-adevăr mijloacele. Dacă sari peste mese sau dacă limitezi în mod drastic porțiile consumate pentru câteva zile, se poate într-adevăr să scapi de câteva kilograme în plus. Cu toate acestea, nu te poți aștepta ca acesta să fie un rezultat de durată. De ce? Deoarece scăderea masei corporale cauzată de foame reprezintă atât efectul reducerii grăsimii corporale, din care organismul își ia energia de care are nevoie, cât și efectul deshidratării.

Astfel, corpul este slăbit și devine vulnerabil la boli, ceea ce duce la deteriorarea sănătății. În plus, înfometarea încetinește metabolismul. Prin urmare, după ce renunți la o astfel de dietă, metabolismul va deveni mai lent și corpul va dori să își refacă nutrienții pierduți. Astfel apare efectul de yo-yo, adică de luare în greutate rapid, după o perioadă scurtă de slăbire.

O dietă de slăbire sănătoasă presupune să iei 5 mese zilnic: 3 mese principale și 2 gustări. Ar trebui să lași să treacă 2-3 ore între mese, deoarece corpul trebuie să digere alimentele consumate. Cina trebuie să fie ușoară și să nu mănânci chiar înainte de culcare. Încearcă să mănânci cam la aceleași ore, deoarece îți vei obișnui astfel corpul și îți vei îmbunătăți metabolismul.

2.Alege dieta potrivită

O dietă sănătoasă trebuie să fie echilibrată și diversificată, conținând nutrienții de care are nevoie organismul fiecărei persoane. Dacă urmezi o astfel de dietă, nu îți va fi foame și nici nu îți va lua mult timp să îți pregătești mesele.

Desigur, în timpul dietei trebuie să renunți la alimentele bogate în zaharuri, la alimentele prăjite, la mâncarea de tip fast food și în general la alimentele procesate intensiv, care conțin multă sare și alți aditivi. Din fericire, având o dietă care te ajută să nu te înfometezi, îți va fi mult mai ușor să reziști în fața acestor tentații. Este important să fii atent ce mănânci, dar asta nu înseamnă că trebuie să privești dieta alimentară ca pe o corvoadă.

3.Renunță la stilul de viață sedentar

Sportul și mișcarea în general nu te ajută doar să arzi caloriile. Mișcarea te ajută să îți menții starea de sănătate și își oferă mai multă energie. O săptămână are 168 de ore. Nu este nevoie decât să îți acorzi 3 ore săptămânal, ca să faci mișcare. Vei putea observa efectele pozitive imediat, deoarece îți vei îmbunătăți starea de bine și metabolismul.

Alege activități care îți fac plăcere, fie că este vorba despre plimbări lungi la pas alert, ore de aerobic, înot, mers cu bicicleta, alergare etc.

4. Nu te lăsa descurajat

Multe persoane renunță la dieta de slăbire deoarece nu obțin rezultatele dorite rapid. De ce se întâmplă acest lucru? În general, la începutul dietei se observă primele rezultate. Oamenii care au o cantitate mai mare de masă adipoasă slăbesc de obicei mai rapid decât cei care doresc să scape doar de câteva kilograme. În plus, depinde foarte mult de metabolismul fiecărei persoane cât de rapid pierde în greutate. Studiile efectuate de Organizația Mondială a Sănătății arată că, în medie, ritmul de slăbire pentru persoanele care urmează o dietă sănătoasă este 0,5 – 1 kg / săptămână.

Prin urmare, chiar dacă ți se pare că stagnezi la o anumită greutate sau că nu slăbești atât de rapid pe cât ți-ai dori, nu trebuie să te lași descurajat. Nutriționistul tău te va ajuta să depășești eventualele dificultăți care pot apărea pe parcursul dietei.

5.Cere ajutor specializat

Știi deja că pierderea sănătoasă în greutate ar trebui să fie nu numai eficientă, ci și sigură, iar efectele acțiunilor întreprinse trebuie să dureze cât mai mult timp posibil. Asta înseamnă că principiile unei alimentații sănătoase trebuie să fie aplicate la stilul tău de viață. Dacă nu ști cum să faci acest lucru, ai îndoieli în privința modului în care ar trebui să arate o dietă sănătoasă sau dacă ai nevoie de ajutoru unui specialist în nutriție, programează-te pentru o consultație nutrițională în centrele Natur House.

Metoda pentru slăbire Natur House se desfășoară în două etape. În primul rând, ne concentrăm asupra pierderii în greutate în funcție de obiectivul de greutate stabilit. A doua etapă presupune consolidarea și menținerea greutății obținute și extinderea treptată a meniului zilnic. Dacă vrei să afli mai multe despre metoda noastră pentru o slăbire sănătoasă, contactează cel mai apropiat centru Natur House.