Budincă de orez și urzici

Budincă de orez și urzici

Ingrediente:

    • 500 g urzici
    • 75 g unt 
    • Un pahar de orez integral fiert
    • 100 g de mozzarella light  rasă
    • 2 ouă întregi și un albuș de ou
    • O linguriță de făină
    • Un cățel de usturoi tocat mărunt
    • O linguriță de boia dulce
    • Sare, piper și condiment după gust (mentă, rozmarin)
    • O lingură de pesmet
    • O lingură de unt

Rețeta

Mod de preparare:

Se curăță și se spală bine urzicile, în apă rece, timp în care se lasă la fiert o oală mare cu apă și sare. În momentul în care apa începe să clocotească, se adaugă urzicile, care se vor lăsa la fiert circa 15 minute. După ce au fiert urzicile, se scurg și se toacă mărunt. Se amestecă, apoi, cu 25 g unt, topit în prealabil, 30 g mozzarella rasă, lingurița de boia, usturoiul tocat și făina. Se amestecă până la omogenizare, după care se adaugă sare și piper, după gust. La această compoziție, se adaugă albușul bătut în prealabil, se amestecă bine și se lasă ”la odihnit”.

Se amestecă orezul fiert cu 50 g mozzarella și cu restul de unt, topit. Ulterior, se adaugă cele două ouă bătute și se amestecă până la omogenizare. Se unge un vas yena cu lingura de unt, se tapetează cu pesmet și se adaugă jumătate din cantitatea de orez, care se întinde bine. Se adaugă, apoi, un strat din compoziția de urzici, peste care se așază restul orezului și, la final, restul de mozzarella rasă. Budinca se coace aproximativ 35 de minute, la 180 grade Celsius și se lasă o oră afară, înainte de a fi servită.

Poftă bună!