Uleiuri naturale care te vor proteja de soare - Natur House

Uleiuri naturale care te vor proteja de soare

Uleiurile naturale pentru protecție solară au reprezentat mereu un subiect controversat – este totuși destul de interesant faptul că plantele pot oferi asemenea protecție, nu-i așa? Cu toate acestea, sunt câteva lucruri pe care ar trebui să le știi înainte să îți aplici ulei de cocos pe toată fața și să ieși în soare. Nu toate aceste uleiuri au același factor de protecție și nu sunt toate la fel de puternice pentru toată lumea.

 

Dacă îți dorești să optezi pentru ceva mai natural vara aceasta, avem câteva opțiuni pentru tine mai jos, în ordinea valorii protecției solare pe care o oferă.

 

Ulei de zmeură – SPF 28 – 50

Acesta este unul dintre cele mai populare uleiuri, deoarece SPF-ul său poate varia între 28 și 50. Uleiul de zmeură este, de fapt, echivalentul protecției pe care ai primi-o de la dioxidul de titan, care se găsește în majoritatea loțiunilor minerale din comerț. Acizii grași și antioxidanții din acest ulei sunt, de asemenea, ideali pentru tratarea afecțiunilor de piele, precum eczemele și psoriazisul. Uleiul de zmeură te protejează împotriva razelor UVA și UVB.

 

Ulei de morcovi – SPF 38 – 40

Uleiul de morcovi, care este și un bun antiseptic, conține un SPF ridicat, atunci când este combinat cu un „ulei mesager” – un ulei bio, care poate fi diluat cu uleiul esențial în cazul aplicării externe a uleiurilor care sunt foarte puternice. Acest ulei are un SPF natural cu valori între 38 și 40.

 

Ulei de germeni de grâu – SPF 20

Germenii de grâu sunt plini de vitamine și minerale – mai exact vitaminele E, K și B – așadar acționează și împotriva radicalilor liberi dăunători pentru celule, în timp ce te protejează de soare.

 

Alte uleiuri cu SPF 10 sau mai puțin

Există multe alte uleiuri cu SPF 10 sau mai puțin, dar acestea sunt recomandate pentru persoanele cu o pigmentație mai puternică a pielii.

  • Ulei de macadamia – SPF 6
  • Ulei de soia – SPF 10
  • Ulei de avocado – SPF 10
  • Ulei de măsline – SPF 2 – 8
  • Unt de shea – SPF 3 – 6
  • Ulei de migdale – SPF 5
  • Ulei de susan – SPF 4
  • Ulei de cânepă – SPF 6
  • Ulei de jojoba – SPF 4
  • Ulei de cocos – SPF 2 – 8

 

Fii precaut când folosești uleiuri naturale pentru protecția solară

Din moment ce nu toate uleiurile sunt la fel, SPF-ul poate varia de la persoană la persoană. Este dificil să afli cu exactitate SPF-ul unui ulei natural, mai ales că acestea pot oxida (pierzându-și din proprietățile medicale) în timp sau din cauza expunerii la soare. Asigură-te că achiziționezi aceste uleiuri din surse sigure și află cât mai multe informații despre acestea înainte de utilizare. 

P.S.: În afară de uleiul de zmeură, cele mai multe uleiuri din plante te protejează numai împotriva razelor UVB. Ține cont de acest lucru, o soluție fiind combinarea a mai multor astfel de uleiuri.