Vafe din hrișcă

Vafe din hrișcă

27

Ingrediente

  • 1 plic drojdie uscată
  • ½ linguriță zahăr
  • 200 g făină de hrișcă
  • 150 g făină de grâu
  • 2 ouă
  • 75 g unt
  • 300 ml lapte bătut călduț
  • 1 linguriță coajă rasă de la o lămâie bio
  • 1 praf de sare

Rețeta

Mod de preparare:

1. Amestecați într – un bol drojdia și zahărul cu 8 linguri de apă călduță. Lăsați amestecul acoperit să se odihnească timp de 15 minute într – un loc cald.
2. Cerneți făina de hrișcă și făina de grâu și puneți – le într – un bol.
3. Adăugați ouăle, untul, laptele bătut, coaja de lămâie și sarea.
4. Amestecați toate ingredientele, până obțineți un aluat omogen.
5. Lăsați alauatul acoperit să se odihnească la temperatura camerei alte 30 de minute.
6. Întindeți câte 2-3 linguri de aluat într-un aparat pentru vafe bine încălzit și uns.
7. Coaceți vafele până se rumenesc și serviți-le cu marmeladă light Dietesse sau cu fructe proaspet sau simple.

Pofta buna!

Lasa un comentariu