Descoperă beneficiile consumului de merișoare

Miraculoasele fructe ale toamnei: descoperă beneficiile consumului de merișoare


Dacă dorești să obții un plus de vitamine în această toamnă și să-ți consolidezi sistemul imunitar, include afinele roșii în dieta ta. De ce? Descoperă în articolul de mai jos.

Perfecte ca aperitiv sau fel principal, merișoarele sunt o sursă de nutrienți fără compromisuri.
Aceste fructe de pădure conțin doar 50 de calorii și doar 4 grame de zahăr (pentru o cană medie), ceea ce este un nivel record, în special în comparație cu alte fructe.

Merișoarele au multe alte beneficii pentru sănătate, care te vor convinge să le incluzi în dieta ta.

Beneficiile merișoarelor pentru sănătate:

● O cană cu merișoare conține aproximativ 4 grame de fibre, o mulțime de antioxidanți (inclusiv vitaminele A și E), fiind și o sursă bună de vitamina C, cel mai important antioxidant care protejează celulele și crește producția de colagen și care ajută la vindecarea rănilor și a integrității pielii.
● O cană cu aceste fructe de pădure conține doar patru grame de zahăr natural. Datorită pigmentului roșu-violet, merișoarele conțin polifenoli, o clasă de antioxidanți asociate cu un risc redus de boli cronice.
● Merișoarele conțin, de asemenea, aproximativ 20% din aportul zilnic de vitamina C și mulți antioxidanți sub formă de compuși polifenolici (care se găsesc în abundență în majoritatea fructelor și legumelor, în special cu o nuanță roșu închis și violet) și care contribuie pozitiv la sănătatea gastro-intestinală și imunitate în general.
● Merișoarele oferă organismului fibră prebiotică, care devine combustibil pentru probiotice, bacterii benefice care se găsesc în tractul gastrointestinal (și în alte țesuturi).
● În timp ce toate alimentele bogate în antioxidanți ajută la îmbunătățirea fluxului sanguin (prin urmare, scad tensiunea arterială în timp), în același timp, acestea protejează celulele (reducând riscul de inflamație sau apariția tumorii) și reduc riscul acumulării de colesterol în artere.

Cât de utile sunt merișoarele uscate?

Nu într-atât de utile ca cele proaspete sau congelate. Acest lucru se datorează faptului că procesul de uscare concentrează zahărul conținut în fructe și legume, crescând conținutul total de zahăr și reducând conținutul de apă și fibre. Și din cauza gustului astringent și acru al acestor fructe de pădure, acestea nu sunt aproape niciodată uscate fără zahăr suplimentar, astfel încât cantitatea zahărului este în continuare în creștere. De asemenea, procesarea merișțoarelor reduce cantitatea de antioxidanți, așa că este mai bine să știi că în stare uscată, merișoarele se consumă pur și simplu pentru a îmbunătăți gustul mâncărurilor și nu pentru beneficiile lor.