Urzica - leguma lunii martie - Natur House

Urzica – leguma lunii martie

Aşa cum Martie nu lipseşte din post, nici urzicuţa nu lipseşte din Martie. Unul aduce cu el primăvara, celălalt – sănătatea, însă luna martie este singura lună din an în care vă puteți bucura de efectele benefice ale urzicilor. În fiecare zonă a țării noastre există câte o rețetă specifică, însă cu siguranță toate sunt absolut delicioase.

Ce conțin urzicile și de ce e bine sa le mancam în luna martie?

Datorită proprietăţilor antianemice, remineralizante, hemostatice, antidiareice şi hipoglicemiante, urzica se foloseşte în tratarea unei game variate de afecţiuni. De la hipertensiune şi până la nivelul crescut al glucozei din sânge şi anemie.

Bolile de inimă şi alergiile sunt de asemenea tratate cu ajutorul curei cu urzică. Aşadar, infuzia de urzică şi tinctura de urzică sunt recomandate pentru combaterea tensiunii arteriale şi a tahicardiilor. De asemenea, urzica este benefică în artrită, astm, infecţii urinare, bronşite, pietre la rinichi, scleroza multiplă, sindrom premenstrual, reumatism, hemoroizi, dismenoree, dureri de cap, arteriale, problemele părului şi pentru detoxifierea organismului.

 Scurte curiozități despre urzică:

  • Poate ajunge până la 1 metru înălțime
  • Stimulează creșterea părului și revigorarea podoabei capilare
  • Valoare alimentară, dar și medicinală
  • Urzica tratează acneea și eczemele rebele, oferă tenului prospețime și revitalizare

SUPLIMENT – REVITALIVE: https://natur-house.ro/produse/anti-imbatranire-si-energizare/revitalive-ai/