Mituri care iți afectează alimentația și stilul de viață - Natur House

Mituri care iți afectează alimentația și stilul de viață

Având în vedere că este 1 Aprilie am decis să vorbim despre mituri/invenții neadevărate pe care multă lume le ia în considerare, deși nu au nici o bază medicală în spate.

Așadar, să-i dăm drumul:

  1. Primul mit este cel legat de consumul de miere și de fructoză, și anume acela că sunt înlocuitori potriviți pentru zahăr, ceea ce este greșit. Fructoza este tot o forma de zahăr, iar mierea este într-adevăr mult mai sănătoasa și curată decât zahărul din comerț, dar, din păcate, crește glicemia la fel de mult și nu este recomandată pacienților cu diabet.
  1. Mă doare inima.

Cordul nu are receptori de durere. Durerea se instalează la periferia corpului şi se numeşte angor.

  1. “Vremea rece mă îmbolnăvește.”

Schimbările de temperatură pot slăbi sistemul imunitar, favorizând instalarea virusurilor şi a bacteriilor cauzatoare de răceli şi gripă. Este adevărat că mediul rece este prielnic virusurilor care cauzează răceala şi gripa, dar nu vremea rece îmbolnăveşte.

  1. “Sportul slăbeşte.”

Este exact invers. Sportul ajută la menţinerea sănătăţii, tonifierea muşchilor şi o stare psihică bună, dar poate determina un consum mai mare de calorii. Cheia unui corp de nota 10 stă în adoptarea unei alimentații echilibrate și a unui stil de viață sănătos.

  1. “Ne naştem cu un număr limitat de neuroni.”

Neuronii  sunt celule, care sunt într-o perpetuă schimbare în corpul nostru. Există un concept deja general acceptat, al neuroplasticităţii creierului, ceea ce înseamnă că, pe măsură ce neuronii bătrâni dispar, se nasc alţii. Cititul, cuvintele încrucişate, studierea lucrurilor noi, călătoriile pot stimula formarea de neuroni.

  1. “Vitaminele îngrașă.”

Folosirea suplimentelor alimentare are ca efect accelerarea ușoară a metabolismului în urma creșterii nivelului de energie.  Din acest motiv, este posibil ca senzația de foame să apară mai rapid, însă acest lucru nu înseamnă că ele îngrașă. În momentul în care suplimentele alimentare completează o dietă echilibrată, nu există riscul acumulării unor kilograme nedorite.