Ai răcit și tu? Știm că este acea perioada a anului când nasul este înfundat, te doare capul, ai frisoane, te dor mușchii.
Nu este necesar să îți pierzi răbdarea, o să treacă.
Ți-am pregătit câteva alimente corespunzătoare, care te vor ajuta să treci peste răceala puțin mai rapid și fără dureri de cap.
Iată ce alimente să consumi când ai răcit:
● Suc de fructe și legume pentru conținutul ridicat de vitamine;
● Supă de pui, pentru că este hrănitoare și hidratantă și poate îmbunătăţi acţiunea substanţei care protejează celulele corpului de bacterii şi viruşi;
● Usturoi pentru proprietățile sale antimicrobiene şi imunostimulatoare, gata să te ajute în ameliorarea congestiei;
● Ghimbirul este un remediu ideal pentru a calma simptomele răcelii, cum ar fi greaţa sau durerile de stomac;
● Ceaiul verde este bogat în antioxidanți și luptă cu succes împotriva răcelii;
● Condimentele precum ardeiul iute, wasabi sau hreanul sunt decongestionante naturale foarte eficiente și ar trebui să le iei în calcul când ești răcit;
● Banane pentru că atunci când ești răcit, transpiri și prin transpirație pierzi mult potasiu, iar acestea au un conținut ridicat;
● Citrice, desigur, pentru conținutul ridicat de vitamine;
● Alimente sărace în zahăr întrucât aportul mare de glucide poate dăuna sistemului imunitar.
Combină aceste alimente cu o doză zdravănă de râs și voie bună. Odihneste-te bine și pregătește-te să lupți pentru visul tău.
Tu cum lupți împotriva răcelii?