Tocăniță de vită cu legume

Tocăniță de vită cu legume

Ingrediente:

    • 1 kg de carne de vită tăiată cubulețe
    • 3 linguri de ulei vegetal
    • un litru de apă
    • o linguriță de rozmarin uscat
    • o linguriță de pătrunjel uscat
    • o jumătate de linguriță de piper negru
    • 3 cartofi, curățați și tăiați cubulețe
    • 4 morcovi, tăiați bucăți
    • 4 fire de frunze de țelină, tăiate mărunt
    • o ceapă mare, tăiată julienne
    • 2 linguri de amidon
    • 2 lingurițe de apă rece

Rețeta

Mod de preparare: 

Pune uleiul într-o cratiță mare și gătește bucățile de vită până se pătrund și devin rumene la suprafață. Toarnă un 1 litru de apă peste bucățile de carne și lasă să fiarbă înăbușit o oră.

Adaugă restul de ingrediente în cratiță, apoi amestecă amidonul cu două lingurițe de apă rece și adaugă-l la tocană. Amestecă totul foarte bine și mai lasă mâncarea să fiarbă încă o oră, la foc mic.

Poftă bună!