În luna iubirii, alege să îi prepari persoanei iubite cea mai importantă masă a zilei într-un mod inedit, dar și sănătos.
Nu uita: micul dejun îți oferă doza de energie necesară încă din prima parte a zilei și te ajută să rămâi concentrat și eficient.
Află mai jos care sunt secretele unui mic dejun rapid și hrănitor pentru o dimineață perfectă:
- pâine prăjită cu guacamole – pisează o jumătate de avocado și amestecă împreună cu puțină zeamă de lămâie, ulei de măsline și sare. Prăjește o felie de pâine și adaugă pastă de avocado pentru un mic dejun sănătos.
Tip: Poți încerca și combinații cu mango, roșii, ton sau humus.
- brioșe de ou cu brânză și spanac – ai nevoie de o mână de spanac fiert și tocat mărunt. Separat bați 2 ouă cu iaurt și ulei, adaugi făină, sare și praf de copt și, la final, spanacul și câteva bucăți de brânză. Torni amestecul în formele pentru brioșe și dau la cuptor pentru aproximativ 25 de minute.
- sandviș cu ou și mozzarella – ai nevoie de o chiflă din grâu integral, peste care adaugi câteva felii de mozzarella, roșii și un ou fiert
- ou fiert cu pâine prăjită – pâinea prăjită este o alegere bună pentru un mic dejun rapid și sănătos și poate fi folosită pentru diverse rețete rapide. Cea mai simplă rețetă este o felie de pâine prăjită alături de un ou ochi sau fiert.
Tip: Poți diversifica folosind puțină brânză de capră și roșii.
- omletă – aceasta este o rețetă simplă și rapidă pentru un mic dejun sănătos și poate fi preparată în diverse moduri. Poți alege o rețetă clasică de mic dejun cu omletă cu doar puțină sare sau poți adăuga mozzarella sau brânză de capră, roșii, spanac sau chiar somon afumat.
- griș cu lapte – toarnă laptele într-un vas, adaugă și puțin zahăr brun, iar când ajunge în punctul de fierbere, începe sa torni grișul amestecând încontinuu. Când amestecul capătă consistență, dă focul mai mic și continuă să amesteci pentru câteva minute.
Tip: Poți servi grișul cu lapte clasic și simplu sau poate fi însoțit de câteva fructe proaspete sau deshidratate.
- terci de ovăz cu nuci – pune într-un vas apă și ovăz și încălzește pe foc timp de 3 minute. La final, adaugă puțină scorțișoară, nuci și banane. Este un mic dejun rapid și consistent care îți va potoli foamea și va reduce această senzație pe parcursul zilei.
- clătite din făină integrală – bate 2 ouă și adaugă o cană cu lapte și o lingură de ulei de măsline și amestecă până se omogenizează. Încorporează făina treptat, iar la final poți adăuga scorțișoară sau esență de vanilie. Unge o tigaie cu ulei și prepară clătitele.
Tip: Aceste clătite sunt pline de proteine și le poți servi cu puțin sirop de artar, fructe de pădure sau banane.
- biscuiți din ovăz cu semințe de chia și fructe – pasează două banane într-un bol, adaugă semințele de chia și amestecă până se omogenizează. Adaugă apoi fulgii de ovăz și o linguriță de zeamă de lămâie și amestecă bine. Se adaugă cu lingurița acest amestec într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se coc la foc moderat (180 de grade), timp de 15 minute. Se servesc după ce se lasă la răcit pentru câteva minute.
- orez brun îndulcit cu miere și stafide – fierbe orezul până se înmoaie și adaugă o lingură de miere pentru a-l îndulci. Îl poți servi cu niște stafide, felii de măr sau scorțișoară.
Tip: În loc de orez brun poți folosi secară, orz, ovăz sau hrișcă.
- iaurt cu fulgi de cocos – alege un iaurt gras, cât mai natural în care adaugi fulgi de cocos. Poți adăuga o linguriță de miere pentru a accentua aroma. Se servește rece și îi poți adăuga un topping de nuci sau alune.
- Fibroki fibră – acest supliment de la Natur House va adăuga un plus de consistență micului dejun, datorită fibrelor pe care le conține. Acestea contribuie la sănătatea intestinului și cresc senzația de sațietate.
Desigur, dacă dorești să prepari ideile de mai sus pentru a impresiona o persoană dragă, combină mai multe idei, pregătește masa frumos, cu șervete, tacâmuri, flori, adaugă chiar și un smoothie sau un suc de portocale proaspăt stoarse sau, pentru un plus de spontaneitate, servește micul dejun preparat la pat.