Nucile și ce au ele de oferit organismului - Natur House

Nucile și ce au ele de oferit organismului

Când spui “nuci” te poți gândi la un ingredient pentru prăjituri, brioșe sau alte deserturi. Dar nucile sunt, de asemenea, ideale ca snack, topping pentru salate, legume gătite sau humus. Pe lângă textura lor crocantă, beneficiile pe care consumul de nuci le oferă sunt numeroase, și tocmai de aceea, aceste oleaginoase sunt recomandate indiferent de vârstă. 

Nucile conțin o mulțime de nutrienți, au o cantitate foarte mică de grăsimi saturate în compoziție, nu au colesterol, sunt bogate în fibre, conțin proteine de origine vegetală și sunt bogate în minerale.

Așadar, iată mai jos câteva efecte pe care nucile le au asupra organismului tău datorită conținutului lor:

  • Tonificare a pieliiîn cosmetică se utilizează în componența cremelor împotriva ridurilor, cremelor regeneratoare pentru pielea uscată, pentru restabilirea pielii vătămate și în balsamurile pentru buze.
  • Ajută la menținerea controlului greutății corpuluimiezul de nucă, grație bogăției de nutrienți pe care îi conține – proteine, grăsimi, fibre – poate să contribuie din plin la instalarea unei senzații mulțumitoare de sațietate. Ceea ce va avea ca efect reducerea nevoii de a mânca o cantitate prea mare de alimente sau de a ciuguli între mese. Cu toate acestea, nici cu nucile nu trebuie să exagerezi deoarece sunt destul de bogate în calorii.
  • Contribuie la un somn odihnitor – sunt o sursă bogată de melatonină, un hormon responsabil de inducerea și reglarea somnului, a cărui sinteză nu mai are loc în organism după o anumită vârstă
  • Întăresc sistemul osos, imunitatea și cresc producția de energie – sunt bogate în minerale precum magneziu, zinc, calciu și fosfor – toate acestea sunt necesare pentru dezvoltarea sistemului osos, a imunității și a îmbunătățirii producției de energie.
  • Alungă stresul – conțin vitamine din complexul B, care combat simptomele stresului și cresc capacitățile de memorare și atenție. De asemenea, vitamina B6, care se regăsește din plin în unele nuci, intră în compoziția serotoninei, supranumită și „hormonul fericirii” și este utilă în prevenirea și combaterea afecțiunilor neurologice.

Toate aceste beneficii le oferă și suplimentul de la Natur House, Mivinat Mega B 100, care îmbunătățește procesele metabolice, menține sănătatea sistemului nervos și asigură buna funcționare a creierului. 

Te-am convins, nu-i așa? Nucile ar trebui integrate cât mai des în alimentația ta, fiind atât benefice funcțiilor vitale ale organismului, cât și tare gustoase.