Toamna nu este o scuză pentru a fi inactivi: 5 sporturi de practicat

Toamna nu este o scuză pentru a fi inactivi: 5 sporturi de practicat

De îndată ce vine toamna, timpul se răcește, iar în consecință stilul nostru de viață devine mai puțin activ. În sezonul rece, petrecem mai puțin timp afară, nu facem plajă, nu ne mai bălăcim cu orele în apă, astfel că anumite activități care erau disponibile în sezonul cald, rămân a fi o amintire frumoasă pentru noi toamna.
Însă soluții se găsesc întotdeauna! Dacă vrei să ai în continuare un stil de viață activ și să nu crești în greutate, atunci aventureaza-te toamna aceasta într-o escapadă activă, întrucât toamna este un moment minunat pentru a practica anumite sporturi.

Iată câteva sugestii din care poți alege cu ușurință pe cel care ți se potrivește.

 1. Joggingul
  Joggingul de dimineață este o modalitate excelentă nu numai de a întâlni zorii, ci și de a te încărca de energie pozitivă și bună dispoziție pentru întreaga zi. Alergarea te va ajuta să pierzi kilogramele în plus, să-ți consolidezi sistemul imunitar și sănătatea. Acum toată lumea are ocazia să alerge, sunt construite benzi de alergare în orașe, iar designerii sunt încântați să vină cu accesorii noi pentru alergători. Puteți alerga în parcuri, piețe, stadioan și chiar în jurul casei. Alergarea aduce mari avantaje: îmbunătățește activitatea sistemului cardiovascular și respirator, întărește sistemul musculo-scheletic și creează masa musculară.
 2. Tenisul de câmp
  Tenisul este o modalitate excelentă de a te relaxa și de a scăpa de stresul acumulat într-o zi de lucru sau o săptămână grea. Acest sport pune în mișcare toate grupurile de mușchi, ridicându-ți în același timp starea de spirit.
  După mai multe antrenamente, vei vedea cum te surprinde acest sport și cum îți influențează pozitiv nu numai condiția fizică, ci și starea psihologică. În timpul antrenamentelor, ai nevoie de o concentrare completă a atenției, astfel încât toate problemele și sentimentele negative se retrag pe fundal, ceea ce ajută la ameliorarea tensiunii nervoase.
 3. Ciclismul
  Unul dintre cele mai bune sporturi de toamnă este ciclismul. Fă-ți timp pentru a satura corpul cu oxigen, a întări mușchii, a antrena rezistența, până când vine frigul de iarnă. Este important să nu uiți de regulile de circulație și să eviți traseele prea aglomerate pentru a nu respira fumurile de eșapament și a nu-ți pune sănătatea în pericol.
  Este minunat să te plimbi într-un parc sau pe o potecă forestieră, alinta-te pe tine și familia ta cu o plimbare sănătoasă. Ciclismul antrenează sistemele cardiovascular și respirator, are un efect general de întărire, pune în mișcare mușchii picioarelor, crește imunitatea și rezistența generală a organismului.
 4. Hipismul (echitația)
  Hipismul este un mod minunat de reabilitare pentru persoanele cu boli ale sistemului nervos.
  Hipoterapie este numele acestui tratament neobișnuit. Echitația este de mare folos nu numai pentru persoanele bolnave, ci și absolut sănătoase. Comunicarea strânsă cu animalele este foarte utilă, plăcută și interesantă – un remediu excelent pentru stresul urban. Acest sport pune în acțiune toate grupurilor de muschi, întărește tonusul general al corpului.
 5. Mersul nordic Mersul nordic a fost inventat în Finlanda la începutul anilor 80 și a câștigat rapid popularitate nu numai în țările scandinave, ci în toată Europa. Acest sport are multe avantaje: nu necesită echipament scump, este potrivit pentru orice anotimp, este popular în rândul tuturor segmentelor populației și recomandabil la orice vârstă. În timpul mișcării, utilizează bețele speciale care fac posibilă antrenarea nu numai a mușchilor picioarelor și a spatelui, ci și a celor pectorali și a mâinilor.

Tu ce tip de sport practici odată cu venirea toamnei? Împărtășește-ți experiența în comentarii și dă-le sfaturi celor care încă nu au găsit o activitate sportivă demnă pentru sezonul rece.