Tartine cu sfeclă coaptă și brânză de capră

Tartine cu sfeclă coaptă și brânză de capră

Ingrediente:

    • Sfeclă roșie – 3 buc
    • nuci braziliene –  40 g  
    • brânză de capră – 130 g
    • iaurt – 3 – 4 linguri 
    • oțet balsamic – 1 lingură
    • pâine integrală cu susan și in

Rețeta

Mod de preparare:

Împachetează în folie de aluminiu cele 3 sfecle medii, spalate bine în prealabil.

Pune-le pe o tavă și coace-le pentru aprox. 45 minute – 1 h în cuptorul preîncălzit la 185°C.

Între timp, pregatește 40 g de nuci braziliene: taie-le mărunt, pune-le într-un castron și lasă-le deoparte.

Cu ajutorul unei furculițe, mărunțește brânza de capră și lasa-o deoparte pe o farfurie.

După ce sfecla s-a copt, las-o la răcit și curăț-o de coajă. Taie cele 3 bucăți în cubulețe mici sau dati-le pe răzitoare și pune-le într-o farfurie adâncă.

Adaugă peste sfecla mărunțită 3-4 linguri de iaurt, sare, piper și 1 lingură de oțet balsamic. Amestecă ușor.

Pe feliile de pâine puneți sfecla, și peste puneți brânza de capră și nucile braziliene.

Poftă bună!