7 băuturi bogate în electroliți de care ai nevoie - Natur House

7 băuturi bogate în electroliți de care ai nevoie

Electroliții sunt minerale care efectuează o încărcare electrică atunci când sunt amestecate cu apă. Ele ajută la reglarea unei varietăți de funcții esențiale organismului tău, inclusiv semnalizarea nervilor, echilibrarea pH-ului, contracția musculară și hidratarea. 

 

Electroliții primari pe care organismul tău îi utilizează pentru a efectua aceste funcții vitale sunt sodiul, potasiul, magneziul, calciul, fosforul, clorura și bicarbonatul. 

 

Nivelul de electroliți din organism este menținut într-o gamă foarte restrânsă. Dacă nivelurile de electroliți devin prea ridicate sau prea scăzute, pot apărea complicații de sănătate.

 

Pierderile zilnice de electroliți și lichide apar în mod natural prin transpirație și alte deșeuri produse de corp. Prin urmare, este important să îi reumpli în mod regulat prin intermediul unei diete bogate în minerale.

 

Acestea sunt 7 exemple de băuturi cu electroliți de care ai nevoie pentru un stil de viață sănătos:

  • Apa de cocos – Apa de cocos are o cantitate redusă de zahăr și este bogată în electroliți ce conțin sodiu, calciu, magneziu și potasiu. Având doar 46 de calorii per pahar, este un înlocuitor potrivit pentru sucuri, energizante sau alte băuturi carbogazoase.


  • Laptele – Când vine vorba de băuturi electrolitice, laptele de vacă nu are rivali. Oferta sa bogată în electroliți, cum ar fi calciu, sodiu și potasiu, oferă o combinație sănătoasă de carbohidrați și proteine. Unele cercetări arată că aceste caracteristici ar putea face ca laptele să fie o băutură mai bună după antrenament decât multe băuturi sportive comerciale.


  • Suc de pepene roșu – O ceașcă de suc de pepene oferă aproape 6% din valoarea zilnică pentru potasiu și magneziu, oferind în același timp cantități mici de alți electroliți, cum ar fi calciu și fosfor. Sucul de pepene verde conține, de asemenea, L-citrulină. Atunci când este utilizat în doze suplimentare, acest aminoacid poate îmbunătăți transportul de oxigen și performanța atletică.


  • Smoothie-uri – Smoothie-urile sunt o modalitate excelentă de a amesteca o varietate de alimente bogate în electroliți într-o singură băutură. Unele dintre cele mai bune surse de electroliți provin din alimente întregi, cum ar fi fructe, legume, nuci, semințe, leguminoase, și produse lactate – toate acestea pot fi amestecate pentru a face un piure delicios și hrănitor.


  • Apa infuzată cu electroliți – Aceasta poate fi o soluție excelentă, având un conținut scăzut de calorii pentru a reface numărul electroliților și a te menține bine hidratat. De asemenea, poți încerca să adăugi fructe și plante proaspăt tăiate pentru a-ți crea propria apă aromatizată, cu infuzie de electroliți.


  • Tablete cu electroliți – Tabletele electrolitice sunt un mod convenabil și ieftin de a-ți face propria băutură electrolitică, indiferent unde te afli. Tot ce trebuie să faci este să arunci una dintre tablete în apă și să agiți până se dizolvă. Majoritatea tabletelor cu electroliți conțin sodiu, potasiu, magneziu și calciu.

În concluzie, pentru a funcționa în mod corespunzător, corpul tău trebuie să mențină niveluri adecvate de lichid și electroliți în orice moment. Băuturi cum ar fi apa de nucă de cocos, lapte, suc de fructe, și băuturi sportive pot contribui la hidratare și echilibrul electrolitic.