Salată de vară cu porumb și năut

Salată de vară cu porumb și năut

Ingrediente:

    • roșii cherry – 500 g
    • porumb – 250 g
    • năut – 250 g
    • castraveți – 2 buc
    • ceapă roșie – 1 buc
    • avocado – 1  buc

  • Pentru dressing:

    • coriandru – câteva frunze
    • usturoi – 1 cățel
    • suc de lime – 1/2 buc
    • ulei de măsline – 20 ml
    • sare – după gust
    • piper – după gust

Rețeta

Mod de preparare:

Ceapă roșie se taie julien și se freacă cu puțină sare.

Castraveții se taie felii și se pun peste ceapă împreună cu porumbul și năutul.

Roșiile se taie în jumătate, coriandrul se toacă mărunt și se pun toate în bol.

Avocado se curăță de coajă, se taie în cubulețe și îl punem împreună cu celelalte ingrediente.

Pentru dressing trebuie să amestecăm într-un mojar usturoiul tocat mare și un pic de sare. Se mărunțește până când usturoiul se transformă într-un piure.

Adăugăm treptat ulei de măsline și amestecăm. Apoi piper și suc de lime.

Dressingul se adaugă în salată și se amestecă.

Se lasă 10 minute la frigider și apoi se servește.

Poftă bună!