Salată de vară cu porumb și năut

Lipii cu păstăi de fasole, legume și sos de avocado

Ingrediente:

    • cartof dulce – 1 buc
    • fasole păstăi – 250 g
    • lipii – 2 buc
    • ardei roșu – 1 buc
    • mozzarella light- 100 g
    • ulei de măsline – câteva picături
    • sare – după gust
    • piper – după gust
    • avocado – 1 buc
    • iaurt grecesc – 150 g
    • sare grunjoasă – 1 linguriță

Rețeta

Mod de preparare:

Tăiem cartoful dulce în bastonașe, condimentăm cu sare, piper, punem puțin ulei de măsline și coacem în cuptorul încins la 180 de grade pentru 25 de minute.

Punem o cratiță cu apă la fiert în care punem o linguriță de sare grunjoasă. Când ajunge la punctul de fierbere punem păstăile de fasole și le lăsăm să fiarbă 3 minute. Le scoatem într-un bol cu apă rece cu gheață pentru a opri procesul de gătire. Scurgem de apă și o condimentăm cu sare, piper și puțin ulei de măsline.

Tăiem avocado în jumătate și punem pulpa într-un  bol. Peste avocado punem iaurtul grecesc, un pic de ulei de măsline, sare și pasăm totul foarte bine.

Ungem lipiile cu sosul de avocado, aranjăm legumele, punem la mijloc mozzarella rasă, mai punem puțin sos și împachetăm lipia.

Poftă bună!

Lasa un comentariu