Ingrediente (pentru 4 porții):
- 12 fire praz
- 4 cartofi
- 2 ouă
- 60 g brânză semi-degresată
- Frunze de mentă
- 150 ml lapte semi-degresat
- Nucșoară
- Sare
- Piper
Rețeta
Mod de preparare:
Cartofii fierți se taie în felii de grosime medie.
Prazul se curăță și se taie bucăți de aprox. 3 cm care se fierb în apă 5 minute.
Ouăle se bat împreună cu o parte din brânză, lapte, condimente și ¾ din mentă.
Cartofii se așează pe tava de copt peste care se așează bucățile de praz, ouăle. Se coc puțin până când se coagulează sosul de ou, aproximativ 10 minute. La final se presară restul de brânză și frunze de mentă.
Aportul caloric este de 372.6 kcal pe portie, 16% proteine, 15% lipide si 69% carbohidrati.
Tradițional: 417.3 kcal, 16% proteine, 20% lipide, 64% carbohidrați
Minus: 45.3 kcal
Timp de preparare: 30 minute
Dificultate: medie
Poftă bună!
FOARTE USOR SI DELICIOS TREBUIE INCERCAT