Tartă de praz

Ingrediente (pentru 4 porții):

  • 12 fire praz
  • 4 cartofi
  • 2 ouă
  • 60 g brânză semi-degresată
  • Frunze de mentă
  • 150 ml lapte semi-degresat
  • Nucșoară
  • Sare
  • Piper

Rețeta

Mod de preparare:

Cartofii fierți se taie în felii de grosime medie.

Prazul se curăță și se taie bucăți de aprox. 3 cm care se fierb în apă 5 minute.

Ouăle se bat împreună cu o parte din brânză, lapte, condimente și ¾ din mentă.

Cartofii se așează pe tava de copt peste care se așează bucățile de praz, ouăle. Se coc puțin până când se coagulează sosul de ou, aproximativ 10 minute. La final se presară restul de brânză și frunze de mentă.

Aportul caloric este de 372.6 kcal pe portie, 16% proteine, 15% lipide si 69% carbohidrati.

Tradițional: 417.3 kcal, 16% proteine, 20% lipide, 64% carbohidrați

Minus: 45.3 kcal

Timp de preparare: 30 minute

Dificultate: medie

Poftă bună!

One Reply on “Tartă de praz

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *