Superalimentul devenit atât de popular - ceaiul matcha - Natur House

Superalimentul devenit atât de popular – ceaiul matcha

Ceaiul matcha nu este o bautura pe care suntem obișnuiți să o bem acasă sau în cafeneaua preferată. Are culoare verde și în structură seamănă cu o pulbere, și nu cu o frunză obișnuită de ceai din plante. Acest ceai poate fi numit pe bună dreptate exotic, dar sa nu credeți că o băutură la modă nu aduce beneficii organismului. Cum se cultivă, care sunt principalele avantaje ale ceaiului matcha și de ce este atât de popular în întreaga lume, descoperiți mai jos.

 

➡ Ce este ceaiul matcha?

Matcha este un ceai verde tradițional japonez (pudră). Frunzele ceaiul sunt recoltate o dată pe an. O caracteristică importantă este că, cu două săptămâni înainte de colectare, tufele sunt acoperite cu copertine pentru a proteja frunzele de lumina soarelui. Datorită acestui fapt, păstrează o bogată culoare verde închis, iar ceaiul în sine – prospețimea. 🌿

 

➡ Beneficiile ceaiului matcha:

Ceaiul matcha lasă multe tipuri de ceai verde în spate. Este plin de minerale, vitamine, aminoacizi și antioxidanți. Un pahar de ceai matcha este echivalentul a 10 pahare de ceai verde ca valoare nutrițională și conținut de antioxidanți. 

  • Vă permite să vă relaxați întregul corp, este adesea folosit înainte de meditație;
  • Există cam aceeași cantitate de cofeină într-o ceașcă de de ceai matcha precum într-o ceașcă de cafea, dar diferența este că acest ceai conține și L – Theanine. Împreună, aceste substanțe nu numai că dau energie, dar nu cresc nervozitatea, așa cum face cafeaua;
  • Un alt rezultat al acțiunii L – Theanine este producerea de dopamină și serotonină. Aceste substanțe ridică starea de spirit, ajută la îmbunătățirea memoriei și a concentrării, ajută la relaxarea și combaterea stresului;
  • Restabilește echilibrul acido-bazic, deoarece acționează ca un agent alcalin;
  • Ceaiul verde matcha grăbește metabolismul și ajută organismul să ardă grăsimea de aproximativ patru ori mai repede decât de obicei. În același timp, matcha nu provoacă efecte secundare (creșterea ritmului cardiac, hipertensiunea arterială);

 

➡ Cum să alegeți cel mai bun ceai matcha:

– În primul rând, ar trebui să acordați atenție culorii: ar trebui să fie verde aprins;

– Matcha nu trebuie să fie prea ieftină. Foarte des puteți găsi frunze de sol de sencha, în loc de matcha;

– Dați preferință ceaiului preparat în Japonia, dar nu în China. Matcha japoneză este considerată de cea mai bună în calitate și cultivată în condiții mai favorabile.