Ingrediente (4 persoane):
- 100 gr. de mix de salată verde
- 200 gr. de paste
- 1 măr
- 1 lămâie
- 200 gr. de nuci
- 20 ml. oțet de mere
- 100 ml. ulei de măsline extra virgin
- sare
Rețeta
Mod de preparare:
Fierbem pastele în apă cu sare, timp de 8-10 minute. Le scoatem din apă și le lăsăm să se curgă.
Spălăm mărul, îl decojim și îl tăiem în rondele foarte subțiri.
Stoarcem lămâia și cu sucul obținut stropim merele pentru a nu se oxida.
Tăiem mărunt nucile. Păstrăm jumătate și cealaltă jumătate o blenduim împreună cu oțetul, uleiul și
puțină sare, până când obținem o pastă omogenă.
Spălăm mixul de salată și îl lăsăm să se scurgă.
Împărțim mixul de salată în 4 boluri; la fel procedăm și cu nucile, pastele și rondelele de măr.
Asezonăm salata cu vinagreta obținută și amestecăm bine.
Un truc: Puneți puțină coajă de lămâie rasă în vinagretă. Îi va da mai multă aromă și mai multă
prospețime.
Poftă bună!