Ingrediente (4 personas)
Rețeta
Mod de preparare:
– Fierbem pastele în apă cu sare, timp de 8-10 minute. Le scoatem din apă și le lăsăm să se curgă.
– Spălăm mărul, îl decojim și îl tăiem în rondele foarte subțiri.
– Stoarcem lămâia și cu sucul obținut stropim merele pentru a nu se oxida.
– Tăiem mărunt nucile. Păstrăm jumătate și cealaltă jumătate o blenduim împreună cu oțetul, uleiul și
puțină sare, până când obținem o pastă omogenă.
– Spălăm mixul de salată și îl lăsăm să se scurgă.
– Împărțim mixul de salată în 4 boluri; la fel procedăm și cu nucile, pastele și rondelele de măr.
– Asezonăm salata cu vinagreta obținută și amestecăm bine.
Un truc: Puneți puțină coajă de lămâie rasă în vinagretă. Îi va da mai multă aromă și mai multă
prospețime. 🍋
Poftă bună! 🤗