Supă de fasole roşie şi quinoa

Ingrediente:

  • ¼ cănă de capere
  • 1 kilogram de vinete
  • Sare
  • Piper
  • Ulei de măsline extra virgin
  • 1 ceaşcă de ceapă verde
  • 1 ceaşcă de pătrunjel tocat
  • ½ linguriţă de usturoi tocat
  • 1 linguriţă coajă de lămâie
  • 2 linguriţe melasă de rodie
  • 2 linguriţe de iaurt
  • Un vârf pe piper cayenne

Rețeta

Mod de preparare:
Ceapa se sotează împreună cu usturoiul. Apoi se adaugă bucăţile de roşii, chimenul, oregano şi fulgii de ardei. Compoziţia se ţine pe foc timp de un minut, pentru a se înmuia roşiile.

Adăugaţi quinoa, morcovii şi frunzele de dafin, apoi turnaţi jumătate din supa de legume.  Acoperiţi şi lăsaţi să fiarbă timp de 5-8 minute.

Se adaugă restul de supă de legume şi fasolea şi coriandru. Lăsaţi să fiarbă şi gustaţi pentru a vedea dacă are suficientă sare şi condimente. Lăsaţi să stea timp de 10 minute, asta pentru a permite aromelor să se întrepătrundă. Îndepărtaţi frunzele de dafin şi serviţi împreună cu crutoane de pâine sau tortilla zdrobită şi coriandru.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back To Top Img