Ingrediente:
- ¼ cănă de capere
- 1 kilogram de vinete
- Sare
- Piper
- Ulei de măsline extra virgin
- 1 ceaşcă de ceapă verde
- 1 ceaşcă de pătrunjel tocat
- ½ linguriţă de usturoi tocat
- 1 linguriţă coajă de lămâie
- 2 linguriţe melasă de rodie
- 2 linguriţe de iaurt
- Un vârf pe piper cayenne
Rețeta
Mod de preparare:
Ceapa se sotează împreună cu usturoiul. Apoi se adaugă bucăţile de roşii, chimenul, oregano şi fulgii de ardei. Compoziţia se ţine pe foc timp de un minut, pentru a se înmuia roşiile.
Adăugaţi quinoa, morcovii şi frunzele de dafin, apoi turnaţi jumătate din supa de legume. Acoperiţi şi lăsaţi să fiarbă timp de 5-8 minute.
Se adaugă restul de supă de legume şi fasolea şi coriandru. Lăsaţi să fiarbă şi gustaţi pentru a vedea dacă are suficientă sare şi condimente. Lăsaţi să stea timp de 10 minute, asta pentru a permite aromelor să se întrepătrundă. Îndepărtaţi frunzele de dafin şi serviţi împreună cu crutoane de pâine sau tortilla zdrobită şi coriandru.
Pofta buna!