Supă de fasole roşie şi quinoa

Supă de fasole roşie şi quinoa

27

Ingrediente

  • Supă de fasole roşie şi quinoa
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 1 ceapă galbenă, tocată
  • 4 căţei de usturoi ( tocaţi)
  • 300 g roşii, proaspete şi tocate
  • 1 linguriţă de chimen
  • 1/2 linguriţă de oregano uscat
  • 1/2 linguriţă fulgi de ardei roşii zdrobiţi
  • 1/2 cană quinoa (aproximativ 250 grame)
  • 1 morcov mare, tăiat în bucăţi
  • 2 frunze de dafin
  • supă de legume
  • 1 legătură de coriandru (plus cel pentru servire)

Rețeta

Mod de preparare:
Ceapa se sotează împreună cu usturoiul. Apoi se adaugă bucăţile de roşii, chimenul, oregano şi fulgii de ardei. Compoziţia se ţine pe foc timp de un minut, pentru a se înmuia roşiile.
Adăugaţi quinoa, morcovii şi frunzele de dafin, apoi turnaţi jumătate din supa de legume.  Acoperiţi şi lăsaţi să fiarbă timp de 5-8 minute.
Se adaugă restul de supă de legume şi fasolea şi coriandru. Lăsaţi să fiarbă şi gustaţi pentru a vedea dacă are suficientă sare şi condimente. Lăsaţi să stea timp de 10 minute, asta pentru a permite aromelor să se întrepătrundă. Îndepărtaţi frunzele de dafin şi serviţi împreună cu crutoane de pâine sau tortilla zdrobită şi coriandru.

Pofta buna!