Cele mai bune alimente pentru micul dejun

Cele mai bune alimente pentru micul dejun

Știați că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei?
Consumul anumitor alimente dimineața ușurează scăderea numărului de kilograme. Alimentele cu calorii negative care să ne confere senzația de sațietate în timpul dimineții sunt cea mai bună alegere.
Pentru a maximiza succesul vă oferim o listă cu idei de mic dejun care să ne fie aliat în lupta împotriva kilogramelor.

  • Alimente cu conținut ridicat de proteine
    Consumul de proteine ​​dimineața este benefic atunci când vrei să slăbești. Proteina induce consumul de energie și creste senzația de sațietate. Consumul mai ridicate de proteine ​​este benefic pentru pierderea în greutate și conservarea masei musculare.
    Se poate consuma dimineața: omletă din albușuri de ou, iaurt grecesc fără grăsimi, brânză de vaci cu conținut scăzut de grăsimi, tofu sau carne slabă.
  • Opțiuni bogate în fibre:
    Consumul de alimente bogate în fibre dimineața este o altă strategie eficientă de pierdere în greutate. De fapt, dietele bogate în fibre ajută la reducerea senzației de foame și sunt benefice pentru pierderea în greutate.
    Se poate introduce cu succes la micul-dejun: ovăz, cereale integrale, fructe, legume, nucile și semințe. Încercați să combinați alimente bogate în fibre cu alimente bogate în proteine. De exemplu, adăugați fasole neagră la o omletă sau mâncați fulgi de ovăz cu iaurt grecesc simplu.

Totodată fiind o masă atât de importantă în meniul zilnic sunt și câteva alimente care se vorevita. Când încerci să scapi de kilogramele în plus este util să evităm anumite alimente dimineața, cum ar fi cele care sunt foarte bogate în calorii și care nu mențin senzația de sațietate. Printre acestea se numără covrigii, produsele de patiserie și alimentele cu adaos de zaharuri, cum ar fi gogoși, brioșe, clătite sau vafe cu sirop și cornuri cu gem.
Evitați să adăugați frișcă, siropuri cu diferite arome și zahăr la cafea.

Să nu uităm să mai ținem cont de două reguli foarte importante:

  • micul dejun trebuie să fie consumat în două ore de la trezire,
  • un mic dejun sănătos trebuie să ofere aproximativ un sfert din caloriile din totalul zilnic.
    Micul dejun oferă corpului și creierului energia necesară pentru toată ziua!