Florile în preparatele tale

Florile în preparatele tale

Florile sunt cele mai frumoase atunci când sunt în vază la tine pe birou sau le admiri în gradina bunicii, dar te-ai gândit cum ar arăta florile în farfuria ta?
Deseori folosim florile pentru infuzii în ceai. Cel mai des ai auzit de ceaiul de gălbenele, dar știai că folosite în mâncare au un gust extraordinar, foarte puțin piperat și oferă o explozie de gust unui preparat?
Dacă răspunsul tău este nu, te invit să parcurgi rândurile de mai jos și să descoperim împreună arta de a găti cu flori.
Dacă până acum mireasma florilor te încânta, vei afla că și gustul lor este unul minunat.
Multe din florile pe care le cumperi în mod constant pentru ocazii diferite pot fi folosite și în preparatele tale. Toate aceste flori au un gust aromat, greu de echivalat și care lasă o aromă perfectă mâncării.
Plantele care cresc anual, sunt cele mai bune de consumat crude. Alte plante minune în bucătărie sunt florile plantelor perene, cu esență lemnoasă, care în momentul în care sunt gătite își lasă o aromă în bucatele pe care le prepari. Pe lângă acestea există și flori de câmp, care aduc un plus mâncării și care ascund secrete gastronomice demne de chefii bucătari.

Arta de a găti cu flori nu este recentă. Ea datează încă de pe vremea romanilor, care foloseau petale de trandafiri pentru a aroma vinul. Grecii foloseau florile în scopuri medicinale. Încă din acea vreme salatele cu flori erau foarte populare. Cele mai folosite flori erau margaretele, trandafirii, socul, bujorii, levănțica și florile de salvie. Până și cărțile de bucate din aceea vreme erau pline de rețele cu flori caramelizate. Astăzi folosim florile de portocale pentru crema de prăjituri, dar și cele caramelizate pentru ornamentele comestibile.
Chiar și tu poți prepara rețete delicioase sau chiar le poți reinventa, folosind aroma delicată și puternică a florilor.
De la banalul orez sau tarta cu vanilie până la cocktail-urile pe care le servești sâmbătă seara cu prietenii, florile aduc un plus de savoare. Secretul pentru a adăuga acest ingredient floral este imaginația. Da, imaginația! Trebuie doar să te lași inspirat de frumusețea și savoarea florilor, să le asezonezi armonios și îți garantăm că toate mesele vor fi pline de savoare.
Iată o listă cu flori la prima vedere banale, dar potrivite pentru rețetele tale:
Gălbenelele – aromă piperată
Lavanda – puternic parfumată și dulce
Panseluțele/Cei trei frați pătați – aromă ușor mentolată
Liliacul – aromă de citrice
Floare de ridiche – aromă piperată
Păpădia – aromă ușor amăruie
Fuchsia – aromă dulce
Florile de muștar – aromă ușor amăruie
Bujorul – aromă dulce
Trandafirul – puternic parfumat și dulce