Ingrediente:
Rețeta
Mod de preparare:
Taie cartof dulce și un morcovul, mediu, în forme neregulate sau cuburi de dimensiuni mai mari. Pune-le împreună într-un bol.
Procedează la fel și cu jumătatea de zucchini și pune-l separat într-un bol.
Mărunțește ceapa verde, 1 cățel de usturoi, o bucată mică de ghimbir proaspăt și o jumătate de tulpină de țelină Apio. Pune-le pe toate într-un recipient.
Pune uleiul de măsline într-o cratiță încăpătoare. Adaugă mixul de ceapă și usturoi și sotează – le la foc mediu.
Adaugă și cartoful dulce, morcovul și 5-10 boabe de piper negru.
Toarnă 500 ml apa și puțină sare. Lasă să fiarbă pentru 15 minute, la foc mic spre mediu, cu capacul pus.
Când legumele sunt gătite aproape de tot, adaugă zucchini și 150 g de fasole verde. Mai lasă supa să fiarbă încă 5-10 minute, la foc mic.
La final, adaugă 200 ml lapte de cocos, 1 linguriță de condiment curry, fulgi de ardei iute, după preferință, și zeama de la un sfert de lâmăie. Amestecă bine și ia-o de pe foc.
Decorează cu ceapă verde și coriandru tocat și felii de lămâie.
Poftă bună!