9 metode prin care să te menții sănătos vara - Natur House

9 metode prin care să te menții sănătos vara

Vara este anotimpul distracției și al relaxarii, dar asta nu înseamnă că trebuie să te abați de la un stil de viață sănătos. Aici ai câteva idei despre cum să ai grijă de corpul tău în această vară.

 

  • Hidratează-te – fiind atât de cald, este foarte important să consumi în jur de 1-2 litri de lichide pe zi, în special dacă practici anumite activități fizice sau dacă transpiri excesiv. Asigură-te că ai mereu acces la apă, sau eventual, ia cu tine o sticlă de apa ca să rămâi hidratat și răcorit pe tot parcursul zilei. 

 

  • Protejează-te de razele soarelui – când este atât de frumos afară, știm că îți este greu să te ferești de soare. Sfatul nostru este să folosești în fiecare zi cremă cu protecție solară și să porți o șapcă sau o pălărie, pentru a preveni riscul unei insolații. 


  • Rămâi activ – Începe sau menține-ți programul de sport, deoarece este foarte benefic pentru sănătatea organismului tău. Dacă preferi sportul în aer liber, înotul, alergatul, mersul cu bicicleta etc., atunci bucură-te de ele pe timpul verii. Dar dacă temperatura ridicată a verii te reține de la a face exerciții fizice, există mereu varianta unei săli interioare de sport.


  • Consumă cât mai multe fructe și legume – fructele și legumele acestui sezon sunt cele mai gustoase și delicioase. Pepenele, cireșele, dovlecelul sau porumbul nu ar trebui să lipsească din alimentația ta vara această. Este important ca tu să consumi salate, sucuri și fresh-uri naturale, care să te răcorească și în cea mai fierbinte perioadă a anului.


  • Inspiră și expiră! – ai muncit din greu tot anul, acum e timpul să te relaxezi. Încearcă să te bucuri de tot timpul liber pe care îl ai, mergi în vacanțe, la munte sau la mare și uită de toate grijile. 


  • Conectează-te cu natura – fie că preferi să stai la un picnic în parc, să parcurgi o drumeție sau să faci sport în aer liber, este important să petreci cât mai mult timp afară. Bucură-te de tot ce te înconjoară și admiră ce îți oferă natura. Asigură-te că ai la tine mereu spray de protecție pentru căpușe și țânțari pentru tine și cei mici. 


  • Fă-ți timp pentru distracție – plănuiește cât mai multe activități pentru familia și prietenii tăi și profită de timpul liber. Organizează vacanțe, excursii în țară, mergi la piscină și grătare! Este important ca din când în când să lași munca la o parte, și să faci ceva pentru tine. Așa te vei simți mult mai relaxat și vei avea mai multă energie. 


  • Protejează-ți ochii – razele puternice ale soarelui îți pot afecta vederea, așa că noi îți recomandăm să porți mereu ochelari de soare, în special unii care blochează puterea razelor UV.

 

  • Evită alcoolul – un cocktail, un cidru sau o bere rece dă impresia că te-ar răcori imediat. Însă, din contră, ele deshidratează puternic și rapid. Încearcă să eviți consumul de alcool, în special când soarele bate foarte puternic. În schimb, consumă cât mai multă apă zilnic. 

 

Urmează acești pași simpli și îți garantăm că organismul tău va aprecia grija pe care i-o oferi. 

 

Pentru purificarea și detoxifierea organismului, îți recomandăm siropul Aloe Vera de la Natur House. Datorită conținutului său, acesta îmbunătățește aspectul pielii, facilitează tranzitul intestinal, sprijină digestia și are un efect antiinflamator. Pentru mai multe detalii, contactează, cu încredere, un consultant Natur House.