Ingrediente (3 porții):
Rețeta
Mod de preparare:
Se taie țelina și cartofii cubulețe, iar ceapa se taie mărunt. Se călesc toate în ulei până țelina se rumenește puțin ( la foc mic, amestecând din când în când). Se adaugă untul, se amestecă bine și se ia de pe foc.
Peste legume punem cimbrul, 2.5 căni de apă, sare și piper negru măcinat. Se fierbe, la foc mic până legumele sunt pătrunse (cca. 15-20 minute).
Se scoate cimbrul, iar restul se mixează în blender până se obține o supă foarte fină.
Pentru crutoane: tocați fin firele de țelină si patrunjelul. Adăugați nuca tocată și para tăiată cubulețe. Stropiți totul cu suc de lămție și puțină sare, amestecați ușor și apoi adăugati uleiul.
Serviți supa caldă cu o lingură generoasă de „crutoane” și puțin ulei de nucă.
Poftă bună!