Socca din naut

Socca din naut

Ingrediente

    • 1 ¼ căni făină de năut 
    • 1 cană apă
    • 1 linguriţă sare de mare 
    • ⅕ linguriţă boia de ardei roşu măcinată
    • 2 linguri ulei de măsline 
    • măsline, roşii uscate – opțional

Rețeta

Mod de preparare:

Amestecăm într-un castron făina, apa şi sarea. Putem adăuga şi măsline tăiate mărunt sau roşii uscate.

Turnăm 2 linguri de ulei de măsline într-o tavă pentru prăjituri sau într-un alt tip de tavă de copt şi punem în cuptorul preîncălzit la 200 de grade, timp de 2 minute.

Scoatem cu grijă tava din cuptor şi turnăm aluatul în tavă. Coacem socca la 200°C timp de 30 de minute.

Când este gata, tăiem socca în triunghiuri şi o servim alături de garnitură preferată.

Poftă bună!