Ingrediente:
- 1 ¼ căni făină de năut
- 1 cană apă
- 1 linguriţă sare de mare
- ⅕ linguriţă boia de ardei roşu măcinată
- 2 linguri ulei de măsline
- măsline, roşii uscate – opțional
Rețeta
Mod de preparare:
Amestecăm într-un castron făina, apa şi sarea. Putem adăuga şi măsline tăiate mărunt sau roşii uscate.
Turnăm 2 linguri de ulei de măsline într-o tavă pentru prăjituri sau într-un alt tip de tavă de copt şi punem în cuptorul preîncălzit la 200 de grade, timp de 2 minute.
Scoatem cu grijă tava din cuptor şi turnăm aluatul în tavă. Coacem socca la 200°C timp de 30 de minute.
Când este gata, tăiem socca în triunghiuri şi o servim alături de garnitură preferată.
Poftă bună!
Buna ziua
Este bine de stiut ce valori nutritionale are acest produs.
Multumesc,