Sfaturi pentru protejarea pielii în sezonul rece - Natur House

Sfaturi pentru protejarea pielii în sezonul rece

În sezonul rece, avem tendința de a ne îmbrăca mai gros, dar extremitățile rămân expuse frigului de afară, pielea fiind cea mai afectată. ❄

Celulele pierd tot mai multă apă și, astfel, pielea devine din ce în ce mai uscată și mai iritată. Aceasta are nevoie de hidratare, iar pentru asta îți recomandăm creme emoliente și bogate în vitamine.

În ceea ce privește rutina de îngrijire pentru dimineață, crema obișnuită de față va fi înlocuită cu un produs de consistență ceva mai grasă. În cazul persoanelor cu ten mixt sau gras, putem uita, pentru moment, de crema matifiantă cu care ne împăcăm în restul anului și vom trece la o cremă hidratantă, care să protejeze tenul de temperaturile scăzute.

Pentru o hidratare intensivă, încearcă o mască hrănitoare, care va revitaliza pielea și o va pregăti pentru o nouă zi. Nu te îngrijora dacă nu ai o mască gata făcută, deoarece îți poți prepara chiar tu una dintr-o linguriță de smântână și o linguriță de miere. Aplic-o seara, înainte de culcare, și bucură-te de un ten mai fresh ca niciodată.

Încheie ziua cu ritualul de seară, în care să aplici o cremă intens hidratantă pe tot corpul. Pentru un plus de îngrijire, înlocuiește crema de seară cu un ulei special pentru față, care îți va netezi tenul. La nivelul gâtului și al decolteului, folosește atât crema pentru față, cât și crema pentru corp, astfel încât, această zonă va beneficia de dublă protecție și hidratare.

 

Iată și câteva obiceiuri, pe care oamenii le au, dar pe care ar trebui să știi să le eviți:

  • Folosirea loțiunilor de curățare a tenului pe bază de alcool – folosește-le pe cele care conțin lăptișor de matcă, mai degrabă;
  • Folosirea săpunurilor sau a gelurilor de duș antibacteriene pentru față, deoarece acestea usucă foarte mult fața;
  • Băile lungi și fierbinți – fă dușuri scurte.

 

Importantă pentru piele și pentru hidratarea ei în sezonul rece este și alimentația. Nu este recomandat să faci exces de cafea sau de băuturi pe bază de cofeină, deoarece acestea deshidratează. Vitamina C este esențială pentru piele, așadar iarna este anotimpul ideal pentru consumul de citrice. De asemenea, este indicat ca dieta ta să conțină alimente bogate în acizi grași Omega 3 cum sunt peștele, fasolea, semințele de in sau soia, dar și alunele, nucile.