Cum poți face masa de sărbătoare mai sănătoasă? - Natur House

Cum poți face masa de sărbătoare mai sănătoasă?

Nu există sentiment mai plăcut decât să te aduni în jurul mesei cu persoanele cele mai dragi și să povestiți ce succese a avut fiecare în anul care e pe cale să treacă. Aceste mese festive au loc, din plin, în acest sezon îmbelșugat cu sărbători și se poate întâmpla ca entuziasmul momentului să provoace pierderea controlului greutății.

Dacă dorești să îți menții dieta echilibrată din timpul anului, dar nu vrei să ratezi bucuriile sărbătoriilor, am creat, mai jos, o listă cu modalități prin care poți face masa festivă mai sănătoasă.

 

Prepară singur maioneza

Unul dintre cele mai dăunătoare ingrediente de pe masa de sărbătoare este maioneza din comerț, deoarece conține o cantitate foarte mare de grăsimi transgenice. Aceasta fiind, totodată, foarte gustoasă nu o elimina total de pe masa festivă, dar înlocuiește-o cu maioneză de casă. Iaurt clasic sau smântână, muștar picant, castraveți marinați și ceapă verde – atât de scurtă este lista de ingrediente din care poți prepara chiar tu o maioneză delicioasă.

Găsește o alternativă pentru mezeluri

Mezelurile sunt o altă componentă nesănătoasă, care se regăsește deseori pe mesele de sărbători. De acum înainte, ia în considerare alternativele pentru salamul și șunca din comerț: pieptul de pui ori de curcan copt sau brânza tofu. De asemenea, un alt înlocuitor ideal pentru platoul cu mezeluri este unul cu legume și verdețuri sau, pentru o masă mai specială, un platou cu pește și brânzeturi.

Tip: Tartinele cu somon crud și pastă de avocado îi vor impresiona, fără îndoială, pe invitații tăi.

Folosește pâine integrală în loc de pâine albă

Pâinea integrală este bogată în vitamine, minerale și fibre nutritive, care ajută organismul să ajungă mai repede la senzația de sațietate. Asta comparativ cu pâinea albă, care este săracă în vitamine, minerale și fibre, și îngreunează digestia.

Gătește mai multe salate proaspete

Reține faptul că legumele și verdeața vor ajuta organismul să digere, mai ușor alimentele, de aceea, îmbogățirea meselor de sărbătoare cu astfel de salate nutritive poate fi o idee genială. 

Prepară “canape” din produse sănătoase

Aceste “canape” sau, simplu, tartine, pe lângă faptul că arată nemaipomenit pe o masă festivă, vor aduce senzația de sațietate mai repede și, astfel, vei mânca mai puțin de sărbători. Folosește drept bază, pâine integrală sau legume, iar peste ele pune fructe de mare, brânză sau fileuri de pui sau curcan.

Tip: O variantă care îi va încânta pe toți sunt bilele de mozzarella, roșii cherry, olivă și frunze de busuioc.

Prepară felul principal la cuptor

Coacerea este una dintre cele mai sănătoase modalități de preparare a bucatelor, mai ales când vine vorba de ocazii speciale. Mai mult decât atât, în felul acesta vei economisi timp, care îți va fi util dacă ai de preparat o masă cu toate felurile principale.

Renunță la garnitura de cartofi

Cartoful poate fi omniprezent în alimentația zilnică a tuturor. Schimbă acest aspect, măcar de sărbători, și înlocuiește garnitura de cartofi cu una de legume.

Alege un desert ușor

Chiar dacă va fi ultimul fel de mâncare servit, desertul nu trebuie neglijat, ba din contră, acordă atenție maximă acestuia deoarece invitații vor ține minte cel mai bine ultimul preparat servit. Orientează-te spre un mousse sau coace un cheesecake cu dulceață de afine.

 

Pentru a savura toate aceste feluri de mâncare, Natur House îți recomandă Chitosan, care administrat înaintea unei mese copioase, va acționa împotriva grăsimilor și va asigura confortul digestiv. 

Chiar dacă vei folosi numai ingrediente sănătoase pentru mesele de sărbători, nu uita să consumi cu măsură și să savurezi fiecare clipă alături de cei dragi.