Bradul de Crăciun

Bradul de Crăciun

Ingrediente (4 persoane):

    • 2 kiwi
    • 12 căpșuni
    • 4 rondele de pepene galben
    • 21 boabe de strugure
    • 50 gr de ciocolată neagră
    • 2 linguri de zahăr pudră 
    • 50 gr de cremă de lapte

    Total aprox.: 281 Kcal/pers. Carbohidrați 66%., Proteine: 5%, Lipide: 29%.

Rețeta

Mod de preparare:

Prima dată, tăiem în formă de con o bucată de polistiren.

În continuare, vom tăia rondele de pepene cu ajutorul formelor de turtă dulce, realizând diverse forme. 

Tăiem kiwi în rondele. Lăsăm și coaja pe rondele, astfel ele vor avea consistență și nu se vor rupe.

Cu ajutorul scobitorilor vom așeza bucățile de fructe pe con. Vom intercala bucățile de fructe astfel încât să se creez un aspect cât mai plăcut (căpșuni, kiwi, pepene).

Acum, amestecăm ciocolata cu crema de lapte, la bain-marie. După ce am obținut un amestec omogen, se stropește cu parte din compoziție bradul de fructe, iar cantitatea rămasă o vom pune în frigider pentru 1 oră pentru ca ciocolată să se întărească.

La sfârșit, vom așeza bradul de fructe pe un platou acoperit cu frunze de brad, și peste el vom pulveriza zahărul pudră. 

Poftă bună!